Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 00 4.2PB FL] eliminacja wycieku oleju śląsk

W poszukiwaniu dobrych mechaników,serwisów,sklepów z czesciami itp
Hrabia S8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 00 4.2PB FL] eliminacja wycieku oleju śląsk

Post autor: Hrabia S8 » 27 lis 2016, 20:46

Witam forumowiczów
Możecie polecić jakiegoś zaufanego mechanika, który wyeliminuje mi wyciek oleju - całe sanki mam zalane, podejrzewam, że to olej silnikowy. Poprzedni właściciel regenerował skrzynie, ale nie wiem kto to później składał, podejrzewam, że leci na łączeniu skrzyni z silnikiem. Byłem nawet na 2 stacjach kontroli pojazdów, ale nie mogli mi określić dokładnie skąd jest wyciek. Ostatnio zaczął mi się wydobywać dym spod maski (lewa strona silnika, pod rurą która leci do wentylatora, obok filtra powietrza), więc podejrzewam, że wyciek się powiększa i olej zaczyna się smażyć.
Polecono mi gościa z Lublińca - Sosnowski Jarosław, ale po opiniach z netu bałbym mu się zostawiać autko.
Podjadę do Daneckiego zapytać czy się tego podejmie, ale jak macie kogoś zaufanego to proszę o wpis.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 27 lis 2016, 21:03

Skad dokladnie jestes ? Slask duzy jest...
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 27 lis 2016, 21:19

Hrabia S8 pisze:lewa strona silnika, pod rurą która leci do wentylatora, obok filtra powietrza
Dla sprostowania, filtr powietrza jest po prawej ;) Druga sprawa to jeżeli nieszczelność występowałaby tylko na łączeniu silnika ze skrzynią to by nic nie kopciło ...a skoro kopci to na 90% leci z uszczelki pod pokrywą zaworów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuje”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl