[D3 05 3.0TDI ] Regeneracja skrzyni biegów - jaki serwis?
[D3 05 3.0TDI ] Regeneracja skrzyni biegów - jaki serwis?
Witam
Przepraszam jeśli taki temat już jest, ale nie mogę się dokopać. Czy możecie mi polecić jakiś dobryserwis, gdzie można zregenerować skrzynie biegów. Najlepiej w okolicy woj. podkarpackiego.
Czy wykonywał ktoś jakieś naprawy w:
- Soto-Serwis Sędziszów Małopolski
- Mrozowicz Jacek Kidałowice
- ASB Palka Mysłowice
- Automatix Ropczyce
W dniu dzisiejszym niestety straciłem 4 bieg.
A8 D3 2005 r. 3.0 TDI 233km.
Z góry dziękuje.
Przepraszam jeśli taki temat już jest, ale nie mogę się dokopać. Czy możecie mi polecić jakiś dobryserwis, gdzie można zregenerować skrzynie biegów. Najlepiej w okolicy woj. podkarpackiego.
Czy wykonywał ktoś jakieś naprawy w:
- Soto-Serwis Sędziszów Małopolski
- Mrozowicz Jacek Kidałowice
- ASB Palka Mysłowice
- Automatix Ropczyce
W dniu dzisiejszym niestety straciłem 4 bieg.
A8 D3 2005 r. 3.0 TDI 233km.
Z góry dziękuje.
też mam problemy ze skrzynią i w D2 na szczęście jest opcja zmiany na manual
nie daj się zrobić w balona na full ekstra regeneracje za 4-5 tys zł bo więcej kosztują wszystkie części, a gdzie tu robota...
ja dostałem wycenę dla mojej skrzyni około 6tys bez pompy oleju i ruszania płyty zaworowej i z gwarancją na rok...
jedno jest pewne, regenerowana skrzynia nigdy nie będzie pewną częścią
nie daj się zrobić w balona na full ekstra regeneracje za 4-5 tys zł bo więcej kosztują wszystkie części, a gdzie tu robota...
ja dostałem wycenę dla mojej skrzyni około 6tys bez pompy oleju i ruszania płyty zaworowej i z gwarancją na rok...
jedno jest pewne, regenerowana skrzynia nigdy nie będzie pewną częścią
Ja miałem ten problem pół roku temu nie znalazłem na Podkarpaciu żadnego dobrego serwisu wiec skrzynie zrobiłem w domu byłem w Katowicach ale wycena mnie tak zaskoczyła ze po podliczeniu kosztów wymiany wszystkiego co może być uszkodzone parę tysięcy zostało w kieszeni
wymieniłem
pompę oleju, Tarczki frakcyjne, Tarczki ścierne, Panewki, Uszczelki na wszystkich koszach, Płytę separacyjną , Zaworki, Soleoidy i zregenerowałem konwerter
oczywiście oleju uszczelki i filtra nie pisze bo to podstawa
Skrzynia 6hp19A silnik 3.0 TDI pomagałem jeszcze przy skrzyni 6hp26 (trochę większa ale prawie to samo)
Ja zmieściłem sie w 6 tyskoziolek pisze:
wymieniłem
pompę oleju, Tarczki frakcyjne, Tarczki ścierne, Panewki, Uszczelki na wszystkich koszach, Płytę separacyjną , Zaworki, Soleoidy i zregenerowałem konwerter
oczywiście oleju uszczelki i filtra nie pisze bo to podstawa
Skrzynia 6hp19A silnik 3.0 TDI pomagałem jeszcze przy skrzyni 6hp26 (trochę większa ale prawie to samo)
-
- Super Klubowicz
Gdybyś miał jeszcze kosze robić to byłaby kwota w okolicach 10k , masz informację jakiej firmy były poszczególne częsci ?
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044