![]() |
![]() |
![]() |
[D3 preFL ALL ] Wymiana silniczka poziomowania Xenonu -wyb
[D3 preFL ALL ] Wymiana silniczka poziomowania Xenonu -wyb
Witam,
walcząc z kontrolką na Fisie od poziomowania Xenonu, doszedłem że prawdopodobnie jest uszkodzony silniczek poziomowania w lewej lampie.
http://allegro.pl/audi-a8-d3-silniczek- ... 40151.html
czy ten będzie odpowiedni ? zasada była taka że do przedlifta silniczek plastikowy, do polifta metalowy?
walcząc z kontrolką na Fisie od poziomowania Xenonu, doszedłem że prawdopodobnie jest uszkodzony silniczek poziomowania w lewej lampie.
http://allegro.pl/audi-a8-d3-silniczek- ... 40151.html
czy ten będzie odpowiedni ? zasada była taka że do przedlifta silniczek plastikowy, do polifta metalowy?
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
silniczki podmieniłem stronami okazało się że oba są sprawne, zacząłem szukać dalej odkreciłem moduł skrętu rozebrałem i okazało sie że jest cały spalony i zaśniedziały
zamówiłem 2 gi na podmianke mam nadzieje że to będzie to i oświetlenie wróci do normalnego trybu pracy, błąd z fisa zniknie i bedzie można dokonac adaptacji oraz regulacji xenonu.

-
- Super Klubowicz
U mnie moduł cały zalany wodą zaśniedziałe styki, jutro dam znać bo jeszcze na niego czekam :<
na wszelki wypadek uszczelnię go sylikonem
ale wiązki warto też sprawdzić może gdzieś na wtyczce tez jest zaśniedziały pin ?
[ Dodano: 2016-12-01, 11:33 ]
U mnie wymiana modułu oraz adaptacja pomogły oświetlenie i doświetlanie żyje
na wszelki wypadek uszczelnię go sylikonem

ale wiązki warto też sprawdzić może gdzieś na wtyczce tez jest zaśniedziały pin ?
[ Dodano: 2016-12-01, 11:33 ]
U mnie wymiana modułu oraz adaptacja pomogły oświetlenie i doświetlanie żyje
-
- Forum Audi A8
Witam . Ciekawy temat u mnie jedna lampa sie nie poziomuje wiec zamówiłem silniczek we wtorek bede go montował ale dziwi mnie to ze u mnie nie pokazuje żadnego błędu ani na fisie ani nie widzi tego vcds ze lampa nie chodzi mogłem przed zamówieniem podmienić silniczki ale teraz juz za pozno . Troche mnie zmartwiło to ze kilka osób wymieniło silniczki i nic to nie dało zobaczymy co będzie u mnie dodam ze lampy mam zwykle nie skrętne tylko czemu nie widzi błędu żadnego kiedy odpisałem silniczek z drugiej lampy blad sie od razu pokazał a ten co nie działa nic
( do wymiany silniczka nie trzeba wyciągać lampy spokojnie jest tam dojście po odkręceniu nadkola . Sprawdzone odkręcone i skręcone bez problemu)
Dam znać jak zmienię .Pozrawiam

Dam znać jak zmienię .Pozrawiam