Czołem,
Po regeneracji luster zastanawiam się czy dobrze reguluję położenie odbłyśników lamp ksenonowych.
Jako bazę przyjmuję środek snopu światła długiego od którego ustalam położenie granicy światło-cień światla mijania ze spadkiem 1% (tak pisze na lampach). To jest OK.
Problem mam nie tyle w wysokości a w kącie - podział(x) świateł mijania: _x/
Nie wypada pod środkiem plamy świetlnej światła długiego tylko odchodzi zbyt mocno w prawo. Trudno mi wyregulować w środek bo kończy się zakres regulacji.
Druga sprawa to kąt świateł przeciwmgielnych - na ile % spadku są regulowane?
Ma ktoś może dane fanryczne regulacji?
Może ma ktoś zdjęcie plamy świetlnej z właczonymi drogowymi i mijania w fabrycznie wyregulowanych lampach?
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Reflektor ksenonwy regulacja odbłyśników.
[D2 preFL ALL ] Reflektor ksenonwy regulacja odbłyśników.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2016, 17:50 przez Ukaniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kot też jest Quattro
Super dziękuje za film Ernest.
Długie wychodzi, że świecą mi jeszcze za nisko. Ale to poprawię przy okazji. Film potwierdza moje przypuszczenia co do moich błędów. Ładny snop światła masz. U siebie muszę sprawdzić zasilanie bo coś za żółte, dość słabe.
Błąd regulacji jaki popełniłem na początku wynikał z szablonowego podejścia...
Snop świateł długich nie może pokrywać się z podziałem mijania bo one nie świecą z jednego punktu ale są przesunięte o kilkanaście cm - i to trzeba zachować - dla lewego i prawego reflektora odpowiednio w lewo i prawo.
Długie wychodzi, że świecą mi jeszcze za nisko. Ale to poprawię przy okazji. Film potwierdza moje przypuszczenia co do moich błędów. Ładny snop światła masz. U siebie muszę sprawdzić zasilanie bo coś za żółte, dość słabe.
Błąd regulacji jaki popełniłem na początku wynikał z szablonowego podejścia...
Snop świateł długich nie może pokrywać się z podziałem mijania bo one nie świecą z jednego punktu ale są przesunięte o kilkanaście cm - i to trzeba zachować - dla lewego i prawego reflektora odpowiednio w lewo i prawo.
Tyle, że jakby były bez spadku to by przeca waliły po oczach. Czytałem gdzieś że empirycznie zgodnie z zaleceniami ITS przyjmuje się spadek 1/3 wysokości zainstalowania na 10m. Ale danych fabrycznych nie widziałem.danishow pisze:0%Ukaniu pisze:na ile % spadku są regulowane?
Kot też jest Quattro