Dziś było trzask i taśma urwana.... zamiast zobaczyc dlaczego kierownica sie do konca nie kreci to ja przelamałem... i teraz nic nie działa...
Teraz proszę was o pomoc jaki numer ma tasma. Kierownica ejst 4 ramienna z sterowaniem radiem, czujnikiem skretu i pewnie do esp tez cos tam jest.
Mam nadzieje ze nie bede musiał demontowac zeby zobaczyc numer a pozniej zakladac i znow to samo jak przyjdzie nowa taśma.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 ] Taśma kierownicy
[D2 00 ] Taśma kierownicy
Ostatnio zmieniony 22 gru 2012, 23:02 przez uszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dużo demontażu nie ma. Torxem chyba 45 odkręcasz dwie śruby od poduchy a potem tylko wielogwiazdką 12 śrubę od kiery i ściągasz kiere (po drodze masz jeszcze dwie albo trzy małe kostki). Uwaga tylko zaznacz sobie wielofrez przed zdjęciem kiery, żebyś później ucelował w to samo miejsce. Spisz numery taśmy i się odezwij, bo jak coś powiniemem mieć taką taśmę właśnie do takiej kiery. 

Podepnę się pod temat i zreanimuję trupa, chociaż mam preFL, a tam jest jednak mała różnica... Niemniej, do rzeczy.
Jak odczepić taśmę poduszki od samej kierownicy?
Ściągając kierę schodzi ona razem z taśmą, ale ta już tak łatwo nie chce dać się oddzielić.
Chcę zdjąć samą taśmę, bo przy ostatnim grzebaniu przy manetkach po zmontowaniu wszystkiego taśma wydaje dźwięki jakby luźna śrubka w niej latała.
Jak odczepić taśmę poduszki od samej kierownicy?
Ściągając kierę schodzi ona razem z taśmą, ale ta już tak łatwo nie chce dać się oddzielić.
Chcę zdjąć samą taśmę, bo przy ostatnim grzebaniu przy manetkach po zmontowaniu wszystkiego taśma wydaje dźwięki jakby luźna śrubka w niej latała.