dzięki
uszek tak dla jasności w tym zestawie co podałeś
http://allegro.pl/gniazdo-do-przyczepy- ... 08619.html
napisales ze jest jakis mikrowlacznik i kurde ja go tam nie widze jest 13 gniazd ktory to ten dodatkowy powiadamiajacy o przylaczeniu przyczepy , włg obrazka na aukcji to ten z nr 9 (chyba) ale ilosc wtykow sie nie rozni (kompletnie sie na tym nie znam) gdzie trzeba dac tą dodatkową żyłę ? (nr 14)
[D2 ALL ] Montaż haka holowniczego
Zdjecie gniazda od tylu a obok guma. Na tym zdjeciu w gniezdzie z prawej strony na dole w widac 3 styki włącznika ktory informuje o podpieciu wtyczki. Po prawej srtony od dolnej sruby do przykrecenia gniazda.
Mozna dac powiadomienie o podpieciu przyczepy przez pin 12 ale jak podepniesz przejscówke czy jakakolwiek przyczepe 13 pin to nie bedziesz mial powiadomienia i co za tym idzie odłaczenia parktornika. Tylko bedzie to ze swoja przyczepa. DLa mnie bez sensu. Jesli chcesz dac przez ten włacznik to trzeba dac dwa przewody do mikrostyku i 12 do gniazda (lub 8 jak nie potrzebujesz zasilania do kempingu itp)
Decyzja nalezy do Ciebie.
Mozna dac powiadomienie o podpieciu przyczepy przez pin 12 ale jak podepniesz przejscówke czy jakakolwiek przyczepe 13 pin to nie bedziesz mial powiadomienia i co za tym idzie odłaczenia parktornika. Tylko bedzie to ze swoja przyczepa. DLa mnie bez sensu. Jesli chcesz dac przez ten włacznik to trzeba dac dwa przewody do mikrostyku i 12 do gniazda (lub 8 jak nie potrzebujesz zasilania do kempingu itp)
Decyzja nalezy do Ciebie.
Panowie zamontowalem oryginalny hak z ori wiazka... mam zamiar ciagnac czasami lawete wiec bede bazowal na wtyczce 13pin ze wzgledu na swiatla wsteczne I teraz mam pytanie:
Gdzie najlepiej wpiac sie w swiatla przeciwmglowe oraz swiatla wstecznego? Zalezy mi o jak najmniejsza ingerencje w oryginalne kable.
Gdzie najlepiej wpiac sie w swiatla przeciwmglowe oraz swiatla wstecznego? Zalezy mi o jak najmniejsza ingerencje w oryginalne kable.
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Tak jak masz napisane w pierwszym poście:
podłączenie światła przeciwmgłowego i cofania wykonujemy poprzez równoległe doczepienie się do oryginalnych punktów łączących (zacisk w gumowym kondonie) znajdujących się w wiązce za skrzynką bezpieczników w bagażniku.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.