części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Montaż haka holowniczego

Zrobiłeś coś w swoim Audi A8 ? Masz do tego fotostory i opis ? Pochwal się innym.
Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 08 cze 2016, 10:35

dzięki

uszek tak dla jasności w tym zestawie co podałeś
http://allegro.pl/gniazdo-do-przyczepy- ... 08619.html
napisales ze jest jakis mikrowlacznik i kurde ja go tam nie widze jest 13 gniazd ktory to ten dodatkowy powiadamiajacy o przylaczeniu przyczepy , włg obrazka na aukcji to ten z nr 9 (chyba) ale ilosc wtykow sie nie rozni (kompletnie sie na tym nie znam) gdzie trzeba dac tą dodatkową żyłę ? (nr 14)
bądź sobą, wariatów też lubią

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 08 cze 2016, 12:08

Zdjecie gniazda od tylu a obok guma. Na tym zdjeciu w gniezdzie z prawej strony na dole w widac 3 styki włącznika ktory informuje o podpieciu wtyczki. Po prawej srtony od dolnej sruby do przykrecenia gniazda.

Mozna dac powiadomienie o podpieciu przyczepy przez pin 12 ale jak podepniesz przejscówke czy jakakolwiek przyczepe 13 pin to nie bedziesz mial powiadomienia i co za tym idzie odłaczenia parktornika. Tylko bedzie to ze swoja przyczepa. DLa mnie bez sensu. Jesli chcesz dac przez ten włacznik to trzeba dac dwa przewody do mikrostyku i 12 do gniazda (lub 8 jak nie potrzebujesz zasilania do kempingu itp)

Decyzja nalezy do Ciebie.

kamil265
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kamil265 » 08 sty 2017, 11:18

Panowie zamontowalem oryginalny hak z ori wiazka... mam zamiar ciagnac czasami lawete wiec bede bazowal na wtyczce 13pin ze wzgledu na swiatla wsteczne I teraz mam pytanie:
Gdzie najlepiej wpiac sie w swiatla przeciwmglowe oraz swiatla wstecznego? Zalezy mi o jak najmniejsza ingerencje w oryginalne kable.

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: S8 D5
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Przemek

Post autor: Pepek » 08 sty 2017, 14:04

Tak jak masz napisane w pierwszym poście:
podłączenie światła przeciwmgłowego i cofania wykonujemy poprzez równoległe doczepienie się do oryginalnych punktów łączących (zacisk w gumowym kondonie) znajdujących się w wiązce za skrzynką bezpieczników w bagażniku.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl