![]() |
![]() |
[D3 FL ALL ] Padnięty akumulator
-
- Super Klubowicz
Patent z gniazdem zapalniczki nie działa. A8 nie ma też wyprowadzonych przewodów do komory silnika.
Ale chyba taki patent sobie zrobię do kabiny.
Także biorę się za bembenek. Czyszczę z nazbierałego wewnątrz syfu. Bo pewnie nigdy z kluczyka nie był otwierany. Może dlatego kluczyk wsuwa się na 1/3 długości.
8-)
Ale chyba taki patent sobie zrobię do kabiny.
Także biorę się za bembenek. Czyszczę z nazbierałego wewnątrz syfu. Bo pewnie nigdy z kluczyka nie był otwierany. Może dlatego kluczyk wsuwa się na 1/3 długości.
8-)
-
- Super Klubowicz
No i dostałem się do bagażnika. Dzięki niezastąpionemu zestawowi McGywera czyli WD i pilniczek do paznokci.
Nie mam tej zapadki w bembenku i przez otwartą szczelinę dostawał się cały syf. Wewnątrz pordzewiało, zakitowało piachem i syfem. Dlatego nie mogłem wsunąć kluczyka. A i pewnie otwarte z kluczyka było pierwszy raz od nowości.
Jutro demontuje akumator i okaże się czy zostaje czy wymiana.
Z tego wszystkiego tylko chyba ponabijałem sobie postów? Czy sam sobie nie mogę? Mniejsza o większość. Idę po zimne piwko!
8-)
Nie mam tej zapadki w bembenku i przez otwartą szczelinę dostawał się cały syf. Wewnątrz pordzewiało, zakitowało piachem i syfem. Dlatego nie mogłem wsunąć kluczyka. A i pewnie otwarte z kluczyka było pierwszy raz od nowości.
Jutro demontuje akumator i okaże się czy zostaje czy wymiana.
Z tego wszystkiego tylko chyba ponabijałem sobie postów? Czy sam sobie nie mogę? Mniejsza o większość. Idę po zimne piwko!
8-)
Odswieze temat:
Czy to mozliwe, ze nie moge zamknac klapy bagaznika kluczykiem. A mianowicie: przekrecam kluczyk w gniezdzie, niby daje w pozycje zamknieta ale klapa sie nie zamyka... why?
Dodam, ze mechanizm zamykania w klapie (zamek, ale nie gniazdo) mam funkiel nowka nie smigane. Przed wymiana rowniez nie dalo sie zamknac.
Ktos, cos...
Czy to mozliwe, ze nie moge zamknac klapy bagaznika kluczykiem. A mianowicie: przekrecam kluczyk w gniezdzie, niby daje w pozycje zamknieta ale klapa sie nie zamyka... why?
Dodam, ze mechanizm zamykania w klapie (zamek, ale nie gniazdo) mam funkiel nowka nie smigane. Przed wymiana rowniez nie dalo sie zamknac.
Ktos, cos...

Podepne sie pod temat.
Mam zamknieta klape bagaznika, calkowicie rozladowany akmulator oraz brak bebenka w tylnej klapie...
Mam drugi akumulator, probowalem z niego podac prad przez gniazdo zapalniczki, to przez sekunde miglo swiatelko i nic wiecej... Jest jakis inny sposob? Przez jakis bezpiecznik albo przekaznik?
Auto stoi w niewygodnym miejscu i ciezko dostac sie do rozrusznika, a alternatora mimo odkrecenia filtra powietrza nie widze... (Patrze od gory, nie od dolu pojazdu). Jest ktos w stanie pomoc?
Mam zamknieta klape bagaznika, calkowicie rozladowany akmulator oraz brak bebenka w tylnej klapie...
Mam drugi akumulator, probowalem z niego podac prad przez gniazdo zapalniczki, to przez sekunde miglo swiatelko i nic wiecej... Jest jakis inny sposob? Przez jakis bezpiecznik albo przekaznik?
Auto stoi w niewygodnym miejscu i ciezko dostac sie do rozrusznika, a alternatora mimo odkrecenia filtra powietrza nie widze... (Patrze od gory, nie od dolu pojazdu). Jest ktos w stanie pomoc?
Kolego może światełko mrugnelo bo padł bezpiecznik.Ja raz w ten sposób otwieraniem (podawałem prąd przez zapalniczke) tyle że ja otworzyłem z pilota.Sprawdź bezpiecznik od zapalniczki.McBoss pisze:Podepne sie pod temat.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
Szczerze, w pb dos latwe dojscie do alternatora. Nie da rady od dolu go pyknac i plusa dostac?
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
poki co snieznie bylo to nie wslizgiwalem sie pod auto...drago_o pisze:Szczerze, w pb dos latwe dojscie do alternatora. Nie da rady od dolu go pyknac i plusa dostac?
nie probowalemleon0376 pisze:A tylna zapalniczka jest na osobnym bezpieczniku Próbowałeś przez tylną