części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 96 3.7PB/LPG ] Zasilanie pompy ABS

Wszystko dotyczące układu hamulcowego.
Janas
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 96 3.7PB/LPG ] Zasilanie pompy ABS

Post autor: Janas » 23 sty 2017, 22:12

Witam! Jestem nowy na forum i mam mały problem z moją A8 3.7 96r a mianowicie:
zapalił się ABS, czasem sam gaśnie na jeden dzień by na drugi znów męczył moje oczy, dziś podłączyłem kompa i pokazało "01201 zasilanie pompy ABS" sprawdziłem, prąd w kostce, z tego co widziałem są tam dwa plusy i dwie masy, prąd jest. Coś jest grane z modułem pompy czy może to być sterownik? Myślę, że będzie coś pośniedziałe w samej pompie, ale chciałem się poradzić bardziej doświadczonych :)

ernesto

Post autor: ernesto » 25 sty 2017, 09:30

Pompa do wymiany, ewentualnie do naprawy. Poszukaj na necie: uszkodzony sterownik pompa abs audi będziesz wiedział o co chodzi mniej więcej.
Wypalają się nogi odpowiedzialne za zasilanie. Ludzie to naprawiają, ale nie jest to wieczne.

Janas
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Janas » 03 lut 2017, 15:08

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) w takim razie będzie mnie czekała mała robótka ;)
Chciałbym jeszcze zapytać czy można zdemontować samą elektronikę bez odkręcania przewodów od pompy? Jeśli nie, to czy trzeba ją później odpowietrzać komputerem czy wystarczy przepompować układ pedałem hamulca? Z góry dzięki i pozdrawiam! :)

[ Dodano: 2017-02-03, 15:08 ]
Ktoś wie coś na ten temat?

VAGowner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VAGowner » 09 lut 2017, 20:30

O ile się nie mylę to możesz przepompować pedałem hamulca - jednak nie jest to zalecane rozwiązanie przez serwis z powodu możliwości dostania się zanieczyszczeń do układu ABS.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl