Witam
Na wstępie chciałem się przewitać jestem nowy na waszym forum.
Opiszę mój problem a mianowicie. Mam problem z odpaleniem auta tzn po przekręceniu kluczykiem nic nie reaguje rozrusznik jedyną rzeczą to jest w trakcie przekręcenia kluczyka na start zgaśnięcie kontrolki akumulatora reszta kontrolek jest ok a rozrusznik nie wydaje żadnego dzwięku z siebie. Co może być problemem.
Pozdrawiam
[D2 96 3.7PB/LPG ] Brak reakcji na kluczyk, auto nie odpal
[D2 96 3.7PB/LPG ] Brak reakcji na kluczyk, auto nie odpal
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 08:54 przez raspo666, łącznie zmieniany 7 razy.
szamil1@ a gdzie jest ta kontrolka i czy może mieć np na to wpływ kluczyk np rozładowane baterie ?
Proszę o informacje gdzie znajduje się rozrusznik w Audi A8 silnik 3.7 rok 95
[ Dodano: 2010-11-17, 06:47 ]
Witam
Usterka zaostała usunięta ale okazało się najgorsze trzeba było wymienić rozrusznik który się zozsypał koszt drugiego rozrusznika to 650zł po regeneracji wymiana 150zł
Pozdrawiam
Proszę o informacje gdzie znajduje się rozrusznik w Audi A8 silnik 3.7 rok 95
[ Dodano: 2010-11-17, 06:47 ]
Witam
Usterka zaostała usunięta ale okazało się najgorsze trzeba było wymienić rozrusznik który się zozsypał koszt drugiego rozrusznika to 650zł po regeneracji wymiana 150zł
Pozdrawiam
u mnie przyczyną był o za oksydowanie łączenia tego grubego kabla,który idzie do rozrusznika!Nie wiem dlaczego,ale był łączony,tak z 30 cm od rozrusznika,łączki były miedziane,skręcone śrubą i za oksydowane!To było przyczyną,że nie było reakcji rozrusznika,przy odpalaniu......,czyli prąd nie dochodził chyba