Witam mam problem z wyciekiem oleju. Wyciek nie jest rozległy a oleju nie wycieka wcale dużo lecz irytujący ponieważ olej leci na pasek klinowy któremu już zdarzyło się spaść.
Tym dziwniejsza sprawa jest iż w listopadzie 2016 zrobione zostały takie naprawy jak :
- Rozrząd , uszczelnienie wałka rozrządu , uszczelki pod głowicą , uszczelki pokrywy zaworów.
dodam iż wyciekać zaczęło w dni kiedy było -5*C Ale nawet jeśli odma przymarzła to nie mogę zlokalizować wycieku. Prosze o jakieś sugestie gdzie szukać wycieku być może ktoś spotkał się z podobmym wyciekiem.
[D2 96 3.7PB/LPG ] Wyciek oleju przednia część silnika
[D2 96 3.7PB/LPG ] Wyciek oleju przednia część silnika
Ostatnio zmieniony 18 lut 2017, 15:14 przez Banan, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdź ten temat http://www.a8team.pl/d2-prefl-all-wycie ... t20902.htm
Sprawa jest o tyle dziwna iż po wykręceniu pasa przedniego i zdjęciu lewej klapy rozrządu ukazał mi sie tłusty środek a pasek rozrządu jest nadal suchy muszę rozkręcić teraz prawa strone i dam znać co tam jest ale wyglada jak by mogło byc cos w stylu podlinkowanego tematu.
[ Dodano: 2017-02-19, 20:25 ]
Lukas dziekuje za podesłanie linku poszedłem tym tropek i okazało się że właśnie tam wyciska olej jutro zabiorę się za odmę i silikonem postaram się uszczelnić ten wyciek
[ Dodano: 2017-02-19, 20:25 ]
Lukas dziekuje za podesłanie linku poszedłem tym tropek i okazało się że właśnie tam wyciska olej jutro zabiorę się za odmę i silikonem postaram się uszczelnić ten wyciek