części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 08 4.2TDI ] Czytnik linii papilarych błąd transmisji

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 19 lut 2017, 20:47

dice111 pisze:
MichałABG pisze:Mi znów w serwisie powiedzieli, że nie dołożą do auta nic nowego co nie było przy wyjechaniu z fabryki i nie ma tego zakodowanego w VIN, bo skutecznie im to uniemożliwia nowe oprogramowanie grupy VW.
Ale bzdury. Albo im się nie chce, albo są tak marni.
podejrzewam to i to :DDDDD

Awatar użytkownika
Anepu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Anepu » 19 lut 2017, 20:49

A mi powiedzieli że mogą mi coś nowego dodać do wyposażenia, ale dopiero po sprawdzeniu vin lecz z tego co powiedział serwisant to na wiele rzeczy nie ma co liczyć.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 19 lut 2017, 20:51

Bo doposażają tylko w te elementy jakie mają instrukcje w ELSA :D Tak np jest tak instrukcja jak dołożyć tuner tv cyfrowy, ale nie ma jak dołożyć analogowy i tego też nie chcą robić w ASO. Znajomy o to pytał i tak mu powiedzieli.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

MichałABG
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MichałABG » 19 lut 2017, 22:43

dice111 pisze:
MichałABG pisze:Mi znów w serwisie powiedzieli, że nie dołożą do auta nic nowego co nie było przy wyjechaniu z fabryki i nie ma tego zakodowanego w VIN, bo skutecznie im to uniemożliwia nowe oprogramowanie grupy VW.
Ale bzdury. Albo im się nie chce, albo są tak marni.
Nie mi to oceniać, takie info usłyszałem w jednym z serwisów na południu Polski. Rozmawiałem ze znajomym który trochę pracował w ASO jako mechanik, mówił że rzeczywiście tak jest że jak ktoś chce coś dołożyć do auta co nie było montowane w fabryce to zawsze będą szukać problemów, a wymówką jest to że niby systemy im na to nie pozwalają. Jak jest to już nie wiem.

Koniec końców nawet jakby powiedzieli "tak zapraszamy ogarniemy to" to raczej i tak nie zdecydowałbym się na ASO, bo nie uśmiecha mi się płacić im za godzine roboczą przy A8 w okolicach 400zł i więcej .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl