![]() |
![]() |
[S8 D2 99 LPG ] Tempomat działa ale...
[S8 D2 99 LPG ] Tempomat działa ale...
Witam ponownie. Sorki ze was mecze odnośnie tego tempomatu ale mam jeden mały problem nie działa mi dodawanie prędkości. Otóż suwakiem daje w stronę szyby i wyłącza mi tempomat, a jak naciskam przycisk od strony szyby to mi zmniejsza prędkość
Co może być? Walnięta manetka?

Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 17:53 przez wojtf23, łącznie zmieniany 3 razy.
Moja była 

-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
na szczęście układ jest prosty, albo włącznik albo sterownik
jeżeli reszta działa to obstawiam manetkę. Ja bym próbował ją zdemontować, dojść do pinów i sprawdzać multimetrem na zwarcie czy jest przejście jak nie ma to manetka do wymiany. A najlepiej na podmiankę spróbować tylko znaleźć kogoś kto pożyczy :-P

Jest jeszcze jedna możliwość - instalacja.przemoR888 pisze:na szczęście układ jest prosty, albo włącznik albo sterownikjeżeli reszta działa to obstawiam manetkę. Ja bym próbował ją zdemontować, dojść do pinów i sprawdzać multimetrem na zwarcie czy jest przejście jak nie ma to manetka do wymiany. A najlepiej na podmiankę spróbować tylko znaleźć kogoś kto pożyczy :-P
Najlepiej zacząć od VAGa i w jednym z bloków pomiarowych jest możliwość odczytu położenia guzików na manetce. Zawsze wtedy łatwiej szukać problemu jak nie trzeba jeździć autem do testowania.
>>>AUTOELEKTRONIKA<<<