Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D3 03 ] Problem ze zmieniarką 6CD

Freeq
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D3 03 ] Problem ze zmieniarką 6CD

Post autor: Freeq » 02 wrz 2016, 10:16

Witam, czy miał ktoś może z Was kolegów taki problem ze zmieniarką który poniżej opisuję?

Zmieniarka normalnie bierze płyty, ładuje do magazynka, wybiera odpowiednią płytę, zachowuje się jak należy.
Problem polega na tym, że gdy wybiorę płytę ze slotu od 1 do 6, mechanizm pobiera płytę, ładuje ją na laser i tutaj zaczyna się cyrk... Silnik kręci a słychać jakby płyta latała sobie wewnątrz. Następnie zmieniarka się zawiesza.

Zdjąłem obudowę, obserwowałem co się dzieje. Zauważyłem, że po wyborze płyty i załadowaniu jej na laser, koło które rozkręca płytę ma takie 3 ząbki i one nie chwytają płyty przez co silnik kręci sobie jak chce a płyta lata po zmieniarce...

Miał ktoś podobny problem? Możecie doradzić jak to naprawić? Za cholerę nie mogę się do tych ząbków dobrać...

Z góry dziękuję za pomoc.

PITER82
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PITER82 » 08 mar 2017, 22:21

ja bym wymienił nie dłubał , zreszta juz tak mialem teraz jes kolejna zmieniara i na szczescie działa prawidłowo cp zdejmowac nie trzeba na forum jest napisane jak to zrobic samemu :) , ale czekaj pisz do niego armani85 on sie na tyl lepiej zna napewno ci pomoze <okok>

Freeq
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Freeq » 09 mar 2017, 18:43

Temat już dawno rozwiązany. Kupiłem drugą używaną zmieniarkę, przełożyłem swoją elektronikę i wszystko działa bez problemu. Następnie wpadło AMI i zmieniarka leży w szafce :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl