![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 2.8PB ] Spalanie w mieście 2.8 30V
[D2 01 2.8PB ] Spalanie w mieście 2.8 30V
Interesuje mnie ile to powinno palic bo z tego co zauważyłem moje 2.8 pali 18-20 litrów przy normlanje jezdzie w miescie wydaje mi sie ze jest to duzo zwlaszcza ze nie mam quattro dodam tylko ze auto mam juz 2 miesiac a spalanie caly czas takie same,błędów żadnych nie ma jedyne co mi sie nie podoba to ktos wymieniaj sonde na nowa czy ona moze byc winna?
Ostatnio zmieniony 24 lut 2017, 07:01 przez rogra, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie przedliftowe 2,8 w mieście przy spokojnej jeździe pali około 14 l/100 PB. Twoja poliftowa powinna jeszcze mniej palić. Dodam, że poruszam się przeważnie w porannych i popołudniowych godzinach szczytu po Lublinie.
[ Dodano: 2017-02-05, 20:24 ]
Sonda może coś mieszać, u mnie po wymianie spalanie spadło. Do sprawdzenia jeszcze układ dolotowy, nieszczelności, czujnik temperatury. Nie wiem czy to ma związek ale po wymianie podciśnień wydaje mi się, że też spalanie minimalnie ale spadło.
[ Dodano: 2017-02-05, 20:24 ]
Sonda może coś mieszać, u mnie po wymianie spalanie spadło. Do sprawdzenia jeszcze układ dolotowy, nieszczelności, czujnik temperatury. Nie wiem czy to ma związek ale po wymianie podciśnień wydaje mi się, że też spalanie minimalnie ale spadło.
Korekty długie i rozrząd. Nie wiem, jakie są konkretne grupy pomiarowe w Twoim silniku. Rozrząd może być na 093, a korekty na 032 (piszę z pamięci, więc nie mam 100% pewności). Na spalanie może mieć też wpływ skrzynia i sprzęgło, trzymające hamulce, rozmiar opon (jakie masz?), sposób jazdy (jaki?) itd.