części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[inne] Jakie środki na zaprawki progów

Jarek1988
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[inne] Jakie środki na zaprawki progów

Post autor: Jarek1988 » 28 mar 2017, 18:47

Witam! W Skodzie mojego taty zaczyna się pojawiać się rdza na progach i chcemy pozbyć się jej własnymi rękami ;) Moje pytanie jest następujące: jaki środek odrdzewiający i jaki podkład możecie polecić? Trochę poczytałem o odrdzewiaczach i podobno coś takiego jak Brunox daje radę. Może ktoś walczył z rdzą i ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> Wątek został przeniesiony do
Ostatnio zmieniony 29 mar 2017, 05:55 przez Jarek1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ernesto

Post autor: ernesto » 29 mar 2017, 06:01

Brunox daje rade ale lepiej jest zastosować podkład epoksydowy bezpośrednio na blachę przed nałożeniem szpachlówki.

Obrazek

Jarek1988
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Jarek1988 » 29 mar 2017, 21:01

Czy można tak zrobić: zdzieranie rdzy do gołej blachy, kładziemy Brunoxa lub coś podobnego (ze względu, że w jednym miejscu przy łączeniu progu będzie kiepskie dojście żeby wyczyścić całą rdzę), na to podkład epoksydowy, następnie podkład akrylowy, lakier bazowy i na koniec bezbarwny? Czy za dużo tego naraz?

ernesto

Post autor: ernesto » 29 mar 2017, 21:33

Podążaj za lektorem, to nie takie trudne.
To ma być zrobione dobrze bo w przeciwnym razie wyjdzie za pół roku.
Jarek1988 pisze:Brunoxa
odpuść to. daj tylko akrylowy na blachę. W zupełności wystarczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl