Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 00 3.3TDI ] Nagle kiepsko odpala

Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 00 3.3TDI ] Nagle kiepsko odpala

Post autor: SamackA8 » 05 mar 2017, 17:50

Witam, mam taki problem. Otóż od wczoraj moja ósemka kiepsko odpala. Tzn. rano wstaję, auto jest zimne, zapala ok, pojeżdżę, zagrzeję auto i jak zgaszę a później od razu odpalę to jest jeszcze ok, ale jak postoi chwilę i pójdę odpalić to jest masakra. Kręci jak głupia (rozrusznik nie dawno robiony), ale nie umie zapalić, tak jakby pompa za słabo pompowała paliwo i trzeba długo kręcić żeby napompowała tyle ile trzeba. Od razu wziąłem się za VCDSa i znalazłem takie błędy:

3 Faults Found:

17472 - Fuel Pressure Regulation
P1064 - 35-10 - Mechanical Failure - Intermittent
17567 - Signals from MAF-1 and MAF-2
P1159 - 35-10 - Implausible Correlation - Intermittent
17965 - Charge Pressure Control
P1557 - 35-10 - Positive Deviation - Intermittent

Readiness: N/A

Dodam, że ostatnio auto jest trochę mułowate tzn. jak dam kickdown'a to auto trochę myśli, zabiera się i nagle przyspiesza. Widzę też, że jest błąd maf-1 and maf-2 czyli przepływka co nie? Pooglądałem trochę bloki pomiarowe i zauważyłem też że jedna przepływka trzyma się wartości 700,4 chyba a druga 300mg. Nie wiem jakie wartości są prawidłowe dla przepływomierza w 3.3. Falują mi też trochę obroty ale to niekiedy, może to od przepływki? Błędy usunąłem, pojeździłem trochę, podłączyłem VCDSa ponownie i nie pojawiły się z powrotem, ale auto dalej kiepsko odpala. Wrzucę filmik za jakiś czas. Co myślicie? Pompa paliwa? Pompa wtryskowa? Pierwszy błąd jest odnośnie ciśnienia, drugi przepływka, a trzeci doładowanie, tak wyczytałem.
Filmik:
I love my A8, A6 and S3 :)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

mus102
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mus102 » 18 mar 2017, 08:08

Wtryski do sprawdzenia

Awatar użytkownika
Beretti
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Nagle kiepsko odpala

Post autor: Beretti » 19 mar 2017, 20:21

SamackA8 pisze:Witam, mam taki problem. Otóż od wczoraj moja ósemka kiepsko odpala. Tzn. rano wstaję, auto jest zimne, zapala ok, pojeżdżę, zagrzeję auto i jak zgaszę a później od razu odpalę to jest jeszcze ok, ale jak postoi chwilę i pójdę odpalić to jest masakra. Kręci jak głupia (rozrusznik nie dawno robiony), ale nie umie zapalić, tak jakby pompa za słabo pompowała paliwo i trzeba długo kręcić żeby napompowała tyle ile trzeba. Od razu wziąłem się za VCDSa i znalazłem takie błędy:

3 Faults Found:

17472 - Fuel Pressure Regulation
P1064 - 35-10 - Mechanical Failure - Intermittent
17567 - Signals from MAF-1 and MAF-2
P1159 - 35-10 - Implausible Correlation - Intermittent
17965 - Charge Pressure Control
P1557 - 35-10 - Positive Deviation - Intermittent

Readiness: N/A

Dodam, że ostatnio auto jest trochę mułowate tzn. jak dam kickdown'a to auto trochę myśli, zabiera się i nagle przyspiesza. Widzę też, że jest błąd maf-1 and maf-2 czyli przepływka co nie? Pooglądałem trochę bloki pomiarowe i zauważyłem też że jedna przepływka trzyma się wartości 700,4 chyba a druga 300mg. Nie wiem jakie wartości są prawidłowe dla przepływomierza w 3.3. Falują mi też trochę obroty ale to niekiedy, może to od przepływki? Błędy usunąłem, pojeździłem trochę, podłączyłem VCDSa ponownie i nie pojawiły się z powrotem, ale auto dalej kiepsko odpala. Wrzucę filmik za jakiś czas. Co myślicie? Pompa paliwa? Pompa wtryskowa? Pierwszy błąd jest odnośnie ciśnienia, drugi przepływka, a trzeci doładowanie, tak wyczytałem.
Filmik:
Miałem dokładnie to samo , czyli podczas rozruchu ciepłego silnika ,, rozkręcał się ,, wymieniłem 2 wtryski na inne używane i pali normalnie . Czy to jest przyczyna w Twoim przypadku to nie wiem . Pozdrawiam

mus102
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mus102 » 19 mar 2017, 20:23

Mam używane sprawne wtryski jakby co

Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SamackA8 » 06 kwie 2017, 11:50

Samochód po 2 dniach od napisania tematu zaczął odpalać normalnie, jeżdżę już miesiąc i odpala ok, nie wiem o co tu chodzi. Na razie nic się nie dzieje, co do wtrysków to były robione ok rok temu
I love my A8, A6 and S3 :)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl