witam wszystkich. Audi A8 D2 4.2 97r.
Autko już kupiłem z 1 problemem.
1. Po włączeniu pozycyjnych lub mijania świeci się delikatnie kontrolka drogowych. Po włączeniu drogowych kontrolka zaświeca się normalnie. Po przełączeniu na mijania muszę włączyć halogen na chwile by zgasić drogowe. ( prawdopodobnie przeróbka elektryka by nie gasły mijania-ksenony)
2. Niedawno podłączyliśmy vag-pol 4,9 - nie jestem pewny ale raczej od tamtej pory- światła mijania i postojówki zapalają się same po ok. 4 sec od przekręcenia stacyjki( bez zapalania silnika). Nie da się zaświecić samych postojówek. ( objawy z kontrolkami takie same). - czy możliwe że aktywowały się jazdy dziennej. Jak można przywrócić do stanu normalnego.
pozdrawiam
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] światła
dzięki. a gdzie szukać lub u kogo mogę to zrobić. Męczą mnie te światła od listopada ( zakupu). Od tamtej pory długo szukam po internecie założyłem konto a8team, przeszukałem dużo. Przejrzałem sporo schematów elektrycznych. Próbowałem u elektryków połączyć się do modułu sterowania i nic i nie wiedzą jak pomóc. A zależy mi na sprawnych rzeczach w samochodzie.
PS
gdzie złamałem regulamin?
PS
gdzie złamałem regulamin?
Dostałem się do przekaźników i bezpieczników pasażera. Tam nic prócz dwóch końcówek obciętych ingerencji nie znalazłem. W którym miejscu jeszcze można taki moduł zamocować?
krótki opis :
1. Światła działają ręcznie, kontrolka tylko od długich w każdej poz. lekko świeci, gaszenie długich na chwile włączyć halogen.
2. gaszenie długich samo się naprawia ,kontrolka na długich świeci normalnie, na mijania i pozycyjne delikatnie. Kontrolka od pozycyjnych i mijania nigdy nie świeciła.
3. Światła same się zaświecają po ok 4sec. po przekręceniu zapłonu (szkoda xenonów). Postojowych wcale nie da się włączyć. Drogowe znowu trzeba gasić halogenami.
krótki opis :
1. Światła działają ręcznie, kontrolka tylko od długich w każdej poz. lekko świeci, gaszenie długich na chwile włączyć halogen.
2. gaszenie długich samo się naprawia ,kontrolka na długich świeci normalnie, na mijania i pozycyjne delikatnie. Kontrolka od pozycyjnych i mijania nigdy nie świeciła.
3. Światła same się zaświecają po ok 4sec. po przekręceniu zapłonu (szkoda xenonów). Postojowych wcale nie da się włączyć. Drogowe znowu trzeba gasić halogenami.

- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Przy jednym, lub drugim reflektorze, w instalacje lamp, ale generalnie wszędzie gdzie se kto uznał i wpiął.orzech-76 pisze:Dostałem się do przekaźników i bezpieczników pasażera. Tam nic prócz dwóch końcówek obciętych ingerencji nie znalazłem. W którym miejscu jeszcze można taki moduł zamocować?
Black Cars Matters
Rozumiem że jeśli jest moduł to pomiędzy manetką/włącznikiem świateł a bezpiecznikami, bo jeśli wyjmę bezpieczniki to dane światła gasną(czyli odpada przy lampach-zbyt skomplikowane). Pytanie czy od manetki do bezpieczników to przewody łączą się tylko w komorze przekaźników(pod nogami pasażera), czy jest jeszcze miejsce przechodzenia przewodów?
dziękuję za każdą pomoc. PS: poszukuje elektromechanika dobrego okolice ostrów maz ; łomża
dziękuję za każdą pomoc. PS: poszukuje elektromechanika dobrego okolice ostrów maz ; łomża