![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 ] Końcówka drążka kierowniczego, maglownica
[D2 99 ] Końcówka drążka kierowniczego, maglownica
Witam, Ostatniego czasu urwało mi ucho nie wiem jak to nazwac jest zaznaczone na zdjęciu. Jest to wymienialne czy trzeba od razu cało maglownice ?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2013, 01:40 przez Sajmon, łącznie zmieniany 2 razy.
Wymienialne jak najbardziej. Musisz rozkontrować nakrętkę po czym odkręcasz samą końcówkę drążka. Niestety z reguły to nie wychodzi tak łatwo jak się pisze i trzeba użyć cięższego sprzętu typu Acetylen i grzać do czerwoności. Później pamiętaj, aby wkręcić nową końcówkę w tej samej pozycji co ta stara, bo inaczej czeka Cię wizyta w warsztacie na ustawieniu zbieżności.Sajmon pisze:Jest to wymienialne czy trzeba od razu cało maglownice ?
Jeszcze mi sie nie udało mimo starań wkręcic nowej tak bym nie musiał potem zbierzności poprawiaćSimone331 pisze:Później pamiętaj, aby wkręcić nową końcówkę w tej samej pozycji co ta stara, bo inaczej czeka Cię wizyta w warsztacie na ustawieniu zbieżności.

No ale zbierznośc to sobie sam ustawiam więc luxik tylko trza sie najechać kawałek by stestowac na równej drodze.
Uwierz, że jeśli ktoś przykłada do tego trochę chęci, to się wszystko uda. Mi jeszcze nie udało się tego ustawić w innej pozycji, a robię takich zabiegów bardzo dużo. Co innego jak w parze z końcówką idzie do wymiany drążek kierowniczy. Wtedy to już jest po ptokach i choćbyś miał oko snajpera to i tak nic nie zdziałasz.Apophis pisze:Jeszcze mi sie nie udało mimo starań wkręcic nowej tak bym nie musiał potem zbierzności poprawiać

Szymciu ze dwa miechy temu sie okazao że mam końcówke do bani to na szybkiego kupiłem jakiegoś jedynego dostepnego chinola i wkręciłem na prawde starając się wymierzyc co do mm i niestety.... Auto ściągało. Ale ze dwa dni poźniej przed wyjazdem w trasy nabyłem druga lepszej marki końcówke bo się okazao że i druga już siada mi i wtedy już pomeczyłem się z ustawianiem zbieżności-a jednak była skopana. Teraz lata jak ta lala.
Kiedyś w Omedze też próbowalismy i niestety trza byo zbieżnośc robić-widać jestes zdolniejszy
Kiedyś w Omedze też próbowalismy i niestety trza byo zbieżnośc robić-widać jestes zdolniejszy

-
- Forum Audi A8
Witam. Koledzy mam taki problem. Odkąd posiadam A8 tz prawie rok. Robiłem końcówki i drążki kierownicze. Z czego końcówki już dwa razy. Od kilku tygodni zauważyłem ze auto myszkuje przodem. Tak więc pojechałem na stację diagnostyczna i ku mojemu zdziwieniu końcówki nie mają żadnego luzu na sworzniach tylko ta guma jest strasznie rozgieldana. Przy ruchach kierownica widac jak to chodzi na boki. Diagnostyka sam nie mógł uwierzyć. Ten ruch dochodzi do 1 cm. Dodam ze są to końcówki lemfordera ledwo 8 tyś km zrobiłem na nich. Czy są może takie końcówki do A8 tylko całe bez tej gumy?
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8