Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 ALL ] Klapa tył - problemy

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 24 kwie 2017, 09:41

W USA auta muszą obowiązkowo być wyposażone w otwieranie od środka w bagażniku :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 24 kwie 2017, 19:57

Dokładnie, ta "rączka" w bagażniku to klamka do otwierania bagażnika od wewnątrz w wersjach na rynek USA. Zatem jeśli zamierzasz przyszłego zięcia zabrać na przejażdżkę to celuj w wersję europejską, bo z tej Ci nawieje ;-)
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 08 maja 2017, 07:30

No więc klapa naprawiona ( częściowo). Dociąg działa ( bo działał). Ryglowanie zamka też już działa ( naprawiłem i pewnie teraz podziała dłużej niż po fabryce, ale o tym później).
dice111 pisze:Problem silnika klapy był opisywany na forum - można reanimować albo kupić nowy.
Siłowniki klapy pamiętaj, że mają dwie wartości, słabszy w po stronie silnika.
Dociąg zapewne działa, a problem dotyczy zawieszonego elektromagnesu w ryglu zamka.
U mnie zawiesił się po rozładowaniu aku, trzeba mu było na krótko podać zasilanie z prostownika, "strzelił" i otworzył się. Zdjęć niestety nie mam, z resztą nie trzeba go było rozbierać.
Pytanie dotyczące tego "elektromagnesu".

Występowały różne wersje zamka w klapie na przestrzeni lat produkcji D3 ? W moim żadnego elektromagnesu nie było.

Co do tematu, zrobię fotoporadę za tydzień bo obecnie robotą zawalony jestem. Pozostał mi już tylko temat samego podnoszenia klapy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl