części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 ALL ] Czy panel klimatyzacji jest rozbieralny?

Motostacja

[D3 ALL ] Czy panel klimatyzacji jest rozbieralny?

Post autor: Motostacja » 22 kwie 2017, 21:37

Witam,

mam okazje kupić panel klimatyzacji z wytartymi 2 przyciskami on off i setup, pytanie czy mogę przełożyć te przyciski ze swojego panelu ? czy ktoś z was rozbierał panel klimy ?

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Czy panel klimatyzacji jest rozbieralny?

Post autor: pebo » 23 kwie 2017, 10:43

raftor pisze:Witam,

mam okazje kupić panel klimatyzacji z wytartymi 2 przyciskami on off i setup, pytanie czy mogę przełożyć te przyciski ze swojego panelu ? czy ktoś z was rozbierał panel klimy ?
Panel klimy (a właściwie cały sterownik) jest rozbieralny, ale tak nie do końca. Można go rozłożyć na dwie "połowy" czyli część przednią z przełącznikami, pokrętłami i płytką ("panel właściwy") i drugą część, gdzie jest zamontowana główna płyta sterownika. W części z przyciskami zarówno włączniki jak i pokrętła są zintegrowane. O ile jeszcze sama wymiana przycisku może się udać, bo dociskają one włączniki na płytce, to z pokrętłami już gorzej. Później wrzucę zdjęcia takiego rozłożonego sterownika to zobaczysz, jak to wygląda, bo teraz piszę z pamięci.
Bądź dobry jak chleb.

Motostacja

Post autor: Motostacja » 23 kwie 2017, 21:57

No mi chodzi o 2 przyciski on/off i grzania tylnej szyby, swój panel mam idealny, a ten który planuje kupić ma lekko obdrapane co u mnie w aucie jest nieakceptowalne wizualnie. idealne panele są 3 razy droższe a mój i tak pójdzie na śmietnik bo to część nie sprzedawalna. Więc jeśli da sie przełożyć to biore ten tani i przegładam 2 przyciski.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 24 kwie 2017, 19:43

Sam przerabiam podobną koncepcję, tylko u mnie przycisk pokrętła nie łączy. A oto rzeczone zdjęcia panelu (i sterownika):

A8 D3 Panel klimatyzacji (sterownik):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bądź dobry jak chleb.

Motostacja

Post autor: Motostacja » 24 kwie 2017, 21:54

no nie chyba odpuszcze ten panel mimo tego że jest tani i będe szukał całego, chyba tych przycisków co ja bym potrzebował nie da sie wymienic :<

Freeq
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Freeq » 24 kwie 2017, 22:08

Wszystko się da. Skoro ktoś złożył to można to rozłożyć :-)
Przyciski są zgrzane punktowo w kilku miejscach. Małe wiertło, usuwasz punkt zgrzewu, wymieniasz i zgrzewasz na nowo uważając aby nie zniszczyć :-) operacja delikatna ale jak najbardziej wykonalna :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl