Witam,
jak w temacie, czy ktoś wie może jak zdemontować tą osłonę w drzwiach pod boczkiem co do niej wszystkie silniki i sterowania są przykręcone żebym miał dostęp do zamka?
Drzwi z roletą elektryczną. Już 2 razy próbowałem zdjąłem boczek, odkręciłem szybę, odkręciłem osłonę i nadal coś ją trzyma. Wie ktoś jak to rozebrać? nie działa mi dociąganie i zamek się nie zamyka oraz klamka keyless nie świeci. Podejrzewam że padły czujniki w zamku albo linka spadła. tylko nie mogę się do tego dostać. już 2 razy próbowałem i nic nie wymyśliłem.
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Wyjęcie zamka lewe tylne drzwi z roletą elektryc
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
Re: Wyjęcie zamka lewe tylne drzwi z roletą elektryc
gdyby tylko linka spadła (raczej zerwała) to byś słyszał motorek od dociąguwujekdon pisze:Witam,
jak w temacie, czy ktoś wie może jak zdemontować tą osłonę w drzwiach pod boczkiem co do niej wszystkie silniki i sterowania są przykręcone żebym miał dostęp do zamka?
Drzwi z roletą elektryczną. Już 2 razy próbowałem zdjąłem boczek, odkręciłem szybę, odkręciłem osłonę i nadal coś ją trzyma. Wie ktoś jak to rozebrać? nie działa mi dociąganie i zamek się nie zamyka oraz klamka keyless nie świeci. Podejrzewam że padły czujniki w zamku albo linka spadła. tylko nie mogę się do tego dostać. już 2 razy próbowałem i nic nie wymyśliłem.
Pozdrawiam
sporo roboty wydłubać zamek naprawic switche i podswietlenie
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
dice111 - właśnie rusza się ta osłona już, klej uszczelki puścił tylko ja mam jeszcze ten silnik od rolety pod silnikiem szyby i tam wchodzą 2 takie jakby pancerze metalowe z linkami za tą osłonę - wydaje mi się że one właśnie jakoś blokują - bo są zamocowane do rolety(nie chce nic pourywać). Dlatego pytanie jak takie drzwi z roletą rozebrać.
maciu - dociąganie raz działało raz nie, w końcu w ogóle przestało działać i ten zamek przestał zamykać, słychać jak coś w nim przeskakuje jak się wciśnie zamykanie ale nie rygluje. Na VCDS-ie pokazuje jakiś błąd od zamka chyba nieprawidłowy sygnał coś w tym stylu. jak będę miał dostęp do laptopa co mam błedy zapisane to wkleje.
maciu - dociąganie raz działało raz nie, w końcu w ogóle przestało działać i ten zamek przestał zamykać, słychać jak coś w nim przeskakuje jak się wciśnie zamykanie ale nie rygluje. Na VCDS-ie pokazuje jakiś błąd od zamka chyba nieprawidłowy sygnał coś w tym stylu. jak będę miał dostęp do laptopa co mam błedy zapisane to wkleje.