części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 03 4.2MPI/LPG ] Drgania i wibracje podczas lekkiego pr

kamil4993
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 4.2MPI/LPG ] Drgania i wibracje podczas lekkiego pr

Post autor: kamil4993 » 29 maja 2017, 22:06

Witam
Mam dość nietypowy problem, auto strasznie drży gdy jedzie się na wysokim biegu przy niskich obrotach ale tylko i wyłącznie kiedy wjeżdża się w jakiś uskok na drodze i zawieszenie dobija w dół. Tzn drga tylko przez ta chwile kiedy samochód wpada w ta nierówność, jest to bardzo odczuwalne, nawet szyberdach w tym momencie trzeszczy. bardzo proszę o jakieś wskazówki od czego zaczadź diagnozę.

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: leon0376 » 30 maja 2017, 06:06

Może najpierw Vag-ovanie ujawni jakieś błędy.
Jeżeli dopiero kupiłeś auto może poprzednik pozakladal emulatory od poduszek na których zawieszony jest silnik a one same są już wykończone.Moze kompresor zawieszenia a dokładniej sprezynki na których jest mocowany.Przyczyn może być kilka dlatego może scan coś wyjaśni.Ajak nie to pod auto lub do dobrego speca i szukanie przyczyny.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla

kamil4993
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kamil4993 » 30 maja 2017, 09:21

Auto mam od miesiąca. Posiadam VCDSA, wywala błąd wszystkich trzech poduszek, nie wiem do końca jak one są zbudowane ale wzrokowo wyglądają dobrze. Próbowałem nawet breszka ruszać silnikiem i niby jest sztywno.

Dzisiaj zmieniłem lewa poduszkę bo właśnie z tej strony byli to najbardziej odczuwalne. Niestety nic to nie pomogło. Zauważyłem jednak nietypowa rzecz że najbardziej jest to odczuwalne podczas ostrego skrętu w lewo A gdy podniose samochód do góry(lift) problem ustępuje. Po prostu gdy jest maksymalnie uniesiony nic nie drży. Po przekroczeniu 90km/h auto się opuści i drgania wracają.....

Problem rozwiązany..... Przyczyną wibracji był uszkodzony przedni lewy przegub wewnętrzny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl