Chodzi o to że klocki się kończą?
Tylko które - przód czy tył? (Nie ma żadnego błędu w bloku hamulców ani hamulca postojowego)
Dobrze się domyślam że chodzi o przednie bo przód ma czujniki a tył nie (tył zbiera z silniczka elektrycznego?)
![]() |
![]() |
Widzę że koledzy szybko ocenili temat a diagnoza wcale nie jest taka oczywista. Taki komunikat zwykle oznacza zużyte klocki hamulcowe i dopiero po odczycie kodu błędów z komputera dowiemy się, czy dotyczy przednich czy tylnych. Ale kolega Collin pisze, że cyt: "Nie ma żadnego błędu w bloku hamulców ani hamulca postojowego" - i tu zaczynają się schody. Sprawdź sterownik ABS, tam może być błąd 0003 - czyli sterownik. Inna opcja to uszkodzenie czujnika Halla w silniczku w tylnym zacisku. Przednie klocki mają czujniki zużycia. Tylne funkcjonują na zasadzie odczytu z tegoż czujnika Halla. Co około 500 km sterownik po wyłączeniu silnika automatycznie zaciąga tylny hamulec i maksymalnie otwiera - aby sprawdzić stopień zużycia klocków. Sprawdź sterownik ABS i hamulca postojowego - i obym się mylił co do tego błędu.colln pisze:Obrazek
Chodzi o to że klocki się kończą?
Tylko które - przód czy tył? (Nie ma żadnego błędu w bloku hamulców ani hamulca postojowego)
Dobrze się domyślam że chodzi o przednie bo przód ma czujniki a tył nie (tył zbiera z silniczka elektrycznego?)
To owszem mam (ale chyba nie tylko ja - czytałem że u innych też to jest i jest niegroźne, bo to ponoć zaczytuje taki błąd jak się niechcący włączy jakiś test w bloku z hamulcami)pebo pisze:Sprawdź sterownik ABS, tam może być błąd 0003 - czyli sterownik.
pebo pisze:Z tego co widziałem, to chyba nie zawsze, ale upierać się nie będę.dice111 pisze:Uszkodzenie czujnika halla w tylnym pokazuje bład hamulca postojowego, czyli przekreslone P a nie blad klockow.
Z tym się nie zgadzam, jeszcze nie miałem sytuacji abym miał nierówno zużyte klocki. A 2 razy już klocki wymieniałem.colln pisze: jak się zaświeci to klocków zewnętrznych jest sporo wewnętrznych zazwyczaj trochę mniej
dice111 pisze:Uszkodzenie czujnika halla w tylnym pokazuje bład hamulca postojowego, czyli przekreslone P a nie blad klockow.
colln pisze:Uszkodzony Halla z elektrycznego ręcznego jest pokazywany w błędach (przerabiałem to kiedyś)
No właśnie, ten sterownik ręcznego działą często w D3 jak chce. A właściwie pokazuje co chce. Już miałem od groma sytuacji gdzie wszystko działało dobrze a były najróżniejsze błędy w sterowniku i powinien moim zdaniem za zegarach być również błąd a miałem też takie sytuacje, że błędy brak a pioruny na FIS... Uważam go za najbardziej problematyczny ze sterowników w D3pebo pisze:Z tego co widziałem, to chyba nie zawsze, ale upierać się nie będę.