![]() |
![]() |
![]() |
[D3 04 4.0TDI ] Grzechotanie podczas hamowania
-
- Forum Audi A8
[D3 04 4.0TDI ] Grzechotanie podczas hamowania
Pojawił a właściwie był pewien problem odkąd kupiłem auto. Podczas hamowania słychać takie jak by grzechotanie. Problem nie występuje zawsze ale co jakiś czas, bardzo rzadko występuje to podczas jazdy na wprost.Słychać to w końcowej fazie hamowania, przy bardzo niskiej prędkości Wydaje mi się ze to coś związanego z układem hamulcowym. Miał ktoś z was coś podobnego. Gdzie szukać przyczyny?
Kolego a po dlozszej jezdzie tez tak sie dzieje czy tylko po postoju i ponownym ruszeniu?Jesli po postoju to moga byc poczatki konca kompresora.Sprawdz jeszcze czy ten objaw wystepuje jadac z predkoscia nie wieksza niz 50km/h i hamujac.Jesli nie, to jak wyzej(kompresor).
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Jeszcze raz wróce do tematu, bo grzechotanie pojawia się od wczoraj co chwile, i to podczas jazdy na wprost i przy róznej prędkości, jest to taki dźwięk grrrrrrrrrrrr,nie jest to żadne miałczenie buczenie tylko grrrrrrrrr wiem ze trudno tak bez sluchania ocenic co to jest wiec postaram się nagrać film. Czy mozliwe że to kompresor zawieszenia, dodam że nie mam żadnych błedów ani nie pali sie żadna z kontrolek zawieszenia, byłem u mechanika, nie miał za bardzo czasu ale pod spodem nic nie widac. Jest to dzwiek jak by od dołu auta, moze to skrzynia, chociaż z nią też nie mam problemu zero szarpnięć czy innych objaów.
-
- Forum Audi A8
Wiem ze może nie sluchac za dobrzez ale inaczej nie da sie tego nagrac, dziwek slychac przy koncu hamowania (trzeba sie wsluchac) być moze jest to przegub ale w poprzednich autach bylo je slychac tylko przy ruszaniu na skreconych kolach i byl troche inny dzwiek
A tu jeszcze jeden filmik poniewaz pojawił sie kolejny problem stuki przy hamowaniu
A tu jeszcze jeden filmik poniewaz pojawił sie kolejny problem stuki przy hamowaniu
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
W tym temacie Saberek opisuje swój przypadek stukania : http://www.a8team.pl/d3-05-42pb-piszcze ... vt3501.htm , jak kupiłem miałem tak samo . Wnerwiało strasznie i było dość głośnie , po wyczyszczeniu i z nowym smarem nastąpiła cisza . Sprawdź może to bo dużo roboty z tym nie ma a może to jest to .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
-
- Forum Audi A8