części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 03 4.2MPI/LPG ] Problem z nowym modułem komfortu

marcinospl
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 4.2MPI/LPG ] Problem z nowym modułem komfortu

Post autor: marcinospl » 24 lis 2010, 19:03

Witam wszystkich mój problem dotyczy modułu komfortu mianowicie byłem zmuszony wymienić moduł na nowy (to znaczy na używany z alegro ;-) ) oryginalny przestał zamykać drzwi dość kłopotliwa usterka :-) Po wymianie prawie wszystko wróciło do normy z paroma drobnymi szczegółami auto zaczęło się zamykać, ale przestała się automatycznie otwierać i zamykać klapa bagażnika, dodatkowo nie działa ogrzewanie tylnej szyby i roleta. Po przepięciu starego modułu wszystko wraca do normy no oczywiście z wyjątkiem zamykania :-D Posiadam interfejs i próbowałem zdobyć jakieś informację ja zakodować nowy moduł do mojego auta, ale nic nie mogę na ten temat znaleźć Moduł, który kupiłem ma dokładnie takie samo kodowanie jak oryginał różni się tylko tym że na końcu numeru SW jest litera D, czyli oryginał: 4E0 910 289 nowy moduł: 4E0 910 289 D to jedyna różnica, jaką udało mi się wypatrzeć w VCDS. Proszę o jakąś wskazówkę, co z tym fantem zrobić i jak zaadoptować nowy moduł .
Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 16:00 przez marcinospl, łącznie zmieniany 3 razy.

olo_gsm
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: olo_gsm » 05 gru 2010, 22:48

Ta literka na końcu oznacza wersję wyposażenia sterownika i może mieć tu duże znaczenie czyli np brak elektroiniki sterującej roletą... Po numerze VIN w serwisie możesz sprawdzić jaki numer komfortu jest do Twojego auta i jakie ewentualnie mogą być stosowane zamienniki i tylko taki moduł będzie działał poprawnie w Twoim aucie.
Jakieś błędy masz na VCDSie w tym nowym module?
>>>AUTOELEKTRONIKA<<<

krzysztofeq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: krzysztofeq » 08 lip 2011, 12:40

mam pytanie, w którym miejscu w audi a8 d2 z 1995 roku ten moduł jest zamontowany,
wyczytałem że piszą że jest w bagażniku po lewej stronie, pod fotelem kierowcy, pod nogami kierowcy, pod deską roździelczą pod kierownica :) chce się upewnić zanim rozbore pół auta :)

Awatar użytkownika
PABLO200
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PABLO200 » 08 lip 2011, 14:57

Niestety ale raczej nie bedzie pasował.
Identyczna sytuacje jest np. jest ze sterownikiem MMI

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl