![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] ciepła ciężko odpala
- daniel3262
- Forum Audi A8
Witam chłopaki moja S8 d2 97 rok rano odpala za trzecim razem a jak ciepły to za pierwszym prawie jak by chciała ale zgaśnie a za drugim od kopa, regulator zmieniony , gaz opóruzniony pompa wymieniona układ uszczelniony, nawet stacyjka z dziesięć razy robiłem żeby pompa chodziła i tak samo. Zastanawiam się czy nie ma spadku prądu na ECU, wprawdzie kręci dobrze ale prąd może iść słaby na ECU, świece nowe Boscha cewki wszystkie nowe beru, już mi brakuje pomysłu błędów nie ma po za tym ze dwa razy było zbyt niskie napięcie terminal 30
dzięki za jakieś sugestie
dzięki za jakieś sugestie
Audi S8 D2 manual
Możliwe aczkolwiek całą noc moczyć się w nafcie. Zatankowalem dzisiaj paliwo 98 mam ponad pół zbiornika i odpala lepiej aczkolwiek za drugim razem a czasem za pierwszym zależy po jakim czasie go odpaleniem, jeżeli po 30 min to odpali od pierwszego a jeżeli z 5 min to już za drugim, kurcze juz brak mi pomysłu.
Nawet próbowałem dziesięć razy zapłonem się bawić żeby pompa napompowala paliwo ale żadnych popraw, ale jak odpali to przez chwile słychać jak by pompa paliwo z powietrzem brało taki odgłos zapowietrzonego układu, ale jak wyciągam pompę to w koszu było paliwo i to pół tego kosza.
Nawet próbowałem dziesięć razy zapłonem się bawić żeby pompa napompowala paliwo ale żadnych popraw, ale jak odpali to przez chwile słychać jak by pompa paliwo z powietrzem brało taki odgłos zapowietrzonego układu, ale jak wyciągam pompę to w koszu było paliwo i to pół tego kosza.
Audi S8 D2 manual
Wiesz spuszczalem gaz z reduktorów ściągając węże wiec układ był pusty, pojeździLem na benzynie i to samo juz tak jeżdżę od wiosny bo zima w mrozy dobrze odpalal, i później coraz gorzej jutro będę miał manometr sprawdzę ciśnienie jakie jest ale wiosna jak mierzyłem to tylko zapłon włączyłem i juz było 4 bary, cały czas zastanawiam się czy gdzieś prąd do ECU nie jest za niski, wprawdzie błędów nie ma ale jakiś czas temu był błąd terminal 30
Audi S8 D2 manual