Święte słowa lampki sterowane są z pompki centralnego , która znajduje się z lewej strony bagażnika. Baaardzo często się zdarza -(sam też już to przerabiałem) że podczas wyciągania tych lampek oświetlających bagażnik np celem sprawdzenia żarówki bardzo często chwilka nieuwagi i zwarcie gotowe. Niestety przerobiłem to dwa razy nigdy, przenigdy nie spalił się bezpiecznik. Zawsze spaliła się ścieżka w sterowniku, elektronik jak dobrze pójdzie naprawi ścieżkę i będzie ok. U mnie było to dwa razy i powiedział że za trzecim razem będę musiał wymienić całą pompkę.szeryfisch pisze:D2 nie ma modulu komfortu. Sterowanie lampkami jest w pompce centralnego zamka i to opoznienie wynika raczej z wyschnietych kondensatorow...
[D2 ALL ] Problem z oświetleniem bagażnika.
a ja mam taki kłopot, rozbierałem tył klapę to lakierowania, wszystko lampy, zamki, wiązka do gołej blachy, wczoraj to składałem po malowaniu, i została mi jedna kostka której nie mam gdzie wtyknąc, oczywiście podświetlenie w bagażniku nie świeci, ale gdy tą luźna kostkę zmasuje do blachy podświetlenie sie zapala. Pytanie brzmi gdzie ta kostka powinna być wytknięta, jak rozbierałem nie zwróciłem uwagi a teraz nie mam pomysłu, kostka jest mała 2pinowa kabelek brąz i brąz z niebieskim wychodzi z wiązki w okolicach gzie montowany jest siłownik pompka otwierania klapy. siedziałem nad tym do 2 w nocy i sie poddałem
-
- Super Klubowicz
tzn w zamku? to mam podłączone. wiązka jest podzielona jakby na trzy czesci
lewa strona -pozycja, przeciwmgielne i wsteczne i właśnie wtyczka do podłączenia z zamkiem klapy to o której ty myślisz( jest 3 pinowa i dość szeroka
środek to 2x podświetlenie rejestracji
prawa strona to pozycja, wsteczny, wtyczka do wkładki zamka(sterowanie centralką) i przed tym jest właśnie wtyczka która mi została luźna nawet jak bym chciał spiąć to z wtyczką od zamka to po pierwsze nie sięgną kable a po drugie wtyczka nie pasuje w gniazdo czyli maniana. dołączam foto jak ta wtyczka wygląda , gdyby ktoś sie nudził albo przypadkowo miał by zdjętą tapicere z klapy i mógłby zerknąć gdzie to ma iś bym był bardzo wdzięczny. Dziś przekopałem sie jeszcze raz przez całą klapę, kombinowałem na rożne sposoby, i tylko popaliłem bezpieczniki:(
lewa strona -pozycja, przeciwmgielne i wsteczne i właśnie wtyczka do podłączenia z zamkiem klapy to o której ty myślisz( jest 3 pinowa i dość szeroka
środek to 2x podświetlenie rejestracji
prawa strona to pozycja, wsteczny, wtyczka do wkładki zamka(sterowanie centralką) i przed tym jest właśnie wtyczka która mi została luźna nawet jak bym chciał spiąć to z wtyczką od zamka to po pierwsze nie sięgną kable a po drugie wtyczka nie pasuje w gniazdo czyli maniana. dołączam foto jak ta wtyczka wygląda , gdyby ktoś sie nudził albo przypadkowo miał by zdjętą tapicere z klapy i mógłby zerknąć gdzie to ma iś bym był bardzo wdzięczny. Dziś przekopałem sie jeszcze raz przez całą klapę, kombinowałem na rożne sposoby, i tylko popaliłem bezpieczniki:(
-
- Super Klubowicz
hmm, wszystkie d2 w ktorych grzebalem w klapie mialy rygle z mikrostykiem na 2 przewody. I to zadzialanie tego mikrostyku zapalalo lampki i podawalo komunikat na fis o otwartym bagazniku. I wtyczka wygladala dosc podobnie jak ta na zdjeciu..
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
-
- Forum Audi A8
Za włączanie lampek w bagażniku (zakładając, że w kabinie po otwarciu auta się zapalają, czyli styki w pompce są sprawne) odpowiada wspomniany czujnik położenia klapy. Znajduje się on pod tapicerką klapy, blisko środka, ale bardziej po lewej w miejscu jej zagięcia. Wewnątrz znajduje się nic innego jak dwa styki i metalowa kulka. Wystarczy wyczyścić i nasmarować smarem grafitowym. Przewodzi on prąd, dlatego nie można z nim też przesadzić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
To nie my stworzyliśmy V8 - To V8 stworzylo nas.