części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 97 4.2PB/LPG ] domykanie szyb,nie gasnące podświetleni

pawwelch
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 97 4.2PB/LPG ] domykanie szyb,nie gasnące podświetleni

Post autor: pawwelch » 28 wrz 2017, 01:02

Witam, kupiłem A8 jakiś miesiąc temu i mam problem jak wyżej z domykaniem szyb z pilota i otwieraniem ich, centralny otwiera i zamyka ale szyby nie reagują to samo z szyberdachem. Zauważyłem wczoraj że podświetlenie od przycisków sterowania szybami i zamykaniem zamka od środka cały czas jest podświetlane mimo że auto jest zamknięte oraz najbardziej irytujący problem z otwierającym się solarem (nie ważne czy auto jest otwarte czy zamknięte), zazwyczaj uchyla się gdy jest trochę cieplej na dworze aczkolwiek potrafi się uchylić nawet jak pada deszcz i raz już miałem przez to zalaną podsufitkę. Gdy kupiłem auto miało zalaną całą wykładzinę przez wodę z podszybia i teraz moje pytanie czy to może być powodem tych usterek że któreś moduły pozalewało? czy problem tkwi w czymś innym? Będę wdzięczny za pomoc.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2017, 02:47 przez pawwelch, łącznie zmieniany 1 raz.

ernesto

Post autor: ernesto » 28 wrz 2017, 01:06

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 29 wrz 2017, 20:58

pawwelch, szyby, podświetlenie i szyber to zapewne różne problemy nie mające ze sobą wiele wspólnego. Szyby i podświetlenie to może być wina krańcówek w zamkach lub/i też pompki centralnego, problem z podświetleniem to też często uszkodzony przekaźnik.
Szyber to już inna sprawa, tu problemem może być wiele rzeczy ...sterownik centralnego lub alarmu, przekaźniki, przełącznik w podsufitce itd.

pawwelch
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pawwelch » 03 paź 2017, 18:10

krańcówka jedna była uszkodzona, po jej naprawie nic się nie zmieniło. jedynie to że na FISie pokazuje już otwarte drzwi. A który to przekaźnik co często się psuje?

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 05 paź 2017, 21:40

Pierwszy od lewej w środkowym rzędzie

pawwelch
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pawwelch » 06 paź 2017, 14:57

Ten przekaźnik jest sprawny. Jak wyciągnę bezpiecznik nr 3 z brązowej listwy to podświetlenie przycisków od szyb działa prawidłowo i domykanie szyb jak i otwieranie z pilota również działa natomiast nie działa alarm (dioda nie mruga ) i oświetlenie drzwi działa tylko po zapłonie, więc trochę dziwna sytuacja..

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl