[D2 97 4.2PB ] Hamulce głośno piszczą
[D2 97 4.2PB ] Hamulce głośno piszczą
Witam nie dalej jak tydzień temu wymieniłem sobie klocki hamulcowe przód i tył. Wiem, że są jeszcze na dotarciu ( zrobiłem na nich nie więcej jak 200km) ale czy to normalne że tak głośno piszczą? Przy nieco mocniejszym hamowaniu nic nie piszczy, cichutko i nic się nie dzieje nic nie drga, ale jak hamuję delikatnie to piszczą bardzo głośno. Jednak najgłośniej jest kiedy jadę na wstecznym wtedy to jest taki przeraźliwy pisk że ludzie na parkingach się oglądają.
Klocki przód tył TEXTAR, tarcze Zimmerman w bardzo dobrym stanie bardzo delikatny rancik z przodu.
Coś źle poskładałem? Wszystko hamuje dobrze tylko piszczy
Klocki przód tył TEXTAR, tarcze Zimmerman w bardzo dobrym stanie bardzo delikatny rancik z przodu.
Coś źle poskładałem? Wszystko hamuje dobrze tylko piszczy
Marzenia się spełniają
-
- Forum Audi A8
Szczerze powiedziawszy, to czasem mam wrażenie, że piszczenie hamulców to loteria przy wymianie tarcz i klocków lub tylko klocków. Nawet wymieniając tą samą firmę, po jednej wymianie piszczą, a po innej nie. U mnie teraz piszczą z tyłu (tylko z prawej strony sic!) i chyba jedyne co mi pozostaje, to się przyzwyczaić. A muszę zaznaczyć, że z przodu i tyłu mam klocki i tarcze tej samej firmy, wymieniane jednocześnie.
Wiem że nic t o nie wnosi do sprawy ale kupiłem przód i tył tarcze i klocki za 4 tyś . I na sucho piszczą czasami , na mokrym wcale , hmmm i po 20 tyś km zaczeło mrygać że klocki przód do wymiany , nic nie rozumiem . Podczas pracy zostały wymienione gumki tłoczków . Wcale oryginały nie lepsze od zamienników .
-
- Forum Audi A8