![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB/LPG ] Napis CAT na desce rozdzielczej
[D2 94 4.2PB/LPG ] Napis CAT na desce rozdzielczej
Witam ! wie ktoś co to oznacza ? Pomiędzy zegarami świeci się przycisk CAT- co się popsuło ? Czy to normalne ? Audi 94r ,4,2gaz
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 23:39 przez Patro, łącznie zmieniany 2 razy.
Nowy nabytek...
Widze ze nie tylko ja mam problem z tym cat. Różnica jest taka ze większość pisze o cat na ciepłym silniku a u mnie jest odwrotnie. Auto po odpaleniu drży i mruga ta kontrolka a gdy dojdzie do swojej temp.przestaje i audi zachowuje się normalnie. Czy poza swiecami może być inna przyczyna? Czytałem o jakiś modułach. Czy ktoś może coś więcej napisać? Z góry dziękuje
Nowy nabytek...
-
- Forum Audi A8
- -V-I-R-U-S-
- Forum Audi A8
kolego wejdź na dział silnika i przeczytaj posty Paulo79 i moje. opisywaliśmy to już. ja miałem tą samą przypadłość i nie tylko ja. Nie zaczynaj od świec czy modułu. to nic nie da i nie ma sensu. po pierwsze jak jeden z kolegów zaznaczył VAG powie Ci co i jak. od tego momentu można sprawdzać.
Ja wywalczyłem swoje. teraz działa wszystko ok. Twierdzę, że to wina źle ustawionej instalacji Lpg lub jej rozregulowanie.
zapoznaj się z lekturą. nie tylko na naszym forum.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
pozdrawiam wszystkich kudłaty
Ja wywalczyłem swoje. teraz działa wszystko ok. Twierdzę, że to wina źle ustawionej instalacji Lpg lub jej rozregulowanie.
zapoznaj się z lekturą. nie tylko na naszym forum.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
pozdrawiam wszystkich kudłaty
Kudłaty
przejście z pb na lpg powinno nastąpić przy odpowiedniej temperaturze,u mnie czujnik nastawiony był na 40stopni plus standardowe opóźnienie 1minuta ale na zegarach miałem wtedy już ok.60-70 stopni,wystarczyło że gazownik przestawił mi czujnik na 35stopni i na zimnym silniku zaczęła się dyskoteka CAT trwająca jakieś 2minuty.Morał taki że lepiej dać silnikowi rozgrzać się na benzynie.
witam.dzis zapalilem auto i nie czekajac chwilke a pzewaznie tak robie dalem na d i w tym momencie uslyszalem sygnal dzwiekowi i czerwony wykrzyknik na fisie zaraz ustalo i niby wszystko ok.niedawno wymienilem swiece ale przed wymiana swiec mialem raz taki przypadek ze zaczal drgac i zapalila sie cat.teraz po wymianie swiec jest ok.czy jest mozliwa taka opcja ze komputer zapisal ten blad i pomimo wymiany swiec czasami ostrzega ze jest cos nie tak,mam zamiar jechac sprawdzic na vagu i skasowac czy to dobry trop.dzieki