![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB ] TIP- Skrzynia po remoncie :/
[D2 98 4.2PB ] TIP- Skrzynia po remoncie :/
Witam Klubowi[quote]czow! Mam maly problem. A mianowicie, jakis miesiac temu padla mi skrzynia w Audi A8 4.2 B. Oddalem auto serwisu powiedzial bym z duza renoma. Przeprowadzili regeneracje tej skrzynki montujac w niej nowe czesci. Zaplacijem za to wszystko ponad 4.500 tys zl. Po miesiacu skrzynia znowu padla wlaczl sie tryb awaryjny i zaprowadzilem samochod do tego serwisu ponownie iz dostalem gwarancje na naprawe. Zdiagnozowano ze padl komputer od skrzyni. Dowiedzialem sie ze chca wsadzic tam uzywany komputer co mnie strasznie zdenerwowalo poniewaz wydaje mi sie ze powinni dac nowy. Czy tak wlasnie wyglada gwarancja????!!!!! Prosze o jakas podpowiedz poniewaz nawet nie wiem czy moge z nimi cos wywalczyc!!!
Tomek
Tomek
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 15:09 przez Tomex221, łącznie zmieniany 3 razy.
Tomex221,
Kolego powiem tak , jeśli oni dadzą na ten komputer gwarancje taką samą jak na skrzynie to czemu nie , no ale nie chodzi w końcu o to by samochód stał w warsztacie a nie jeździł Prawda ??
A jeśli oni nie potrafią sobie poradzić z tą usterką pomimo gwarancji to niech chociaż zwrócą część kosztów .
No chyba że faktycznie teraz to co innego padło .
A nie masz gdzieś koło siebie innego specjalisty żeby stwierdził co jest przyczyną awarii skrzyni ??
Kolego powiem tak , jeśli oni dadzą na ten komputer gwarancje taką samą jak na skrzynie to czemu nie , no ale nie chodzi w końcu o to by samochód stał w warsztacie a nie jeździł Prawda ??
A jeśli oni nie potrafią sobie poradzić z tą usterką pomimo gwarancji to niech chociaż zwrócą część kosztów .
No chyba że faktycznie teraz to co innego padło .
A nie masz gdzieś koło siebie innego specjalisty żeby stwierdził co jest przyczyną awarii skrzyni ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

-
- Super Klubowicz
ale kolego jaka gwarancja?? bo cos mieszasz, gwarancje masz wtedy gdyby cie takowy kompyter wymienili i padl by ci po miesiacu wtedy mozesz cos od nich rzadac ale jesli naprawiali ci czesc x czyli skrzynie a komputer padl teraz czyli czesc y tzn ze gwarancji niema.........a co ci wsadza zaleze jest od ciebie za uzywke zaplacisz powiedzmy 500zl a za nowe 5 tys decyzja bedzie zalezec od ciebie ( z cenami sobie wymyslilem ale roznica pewnie bedzie spora)
sprawa wygladalby inaczej jakbys mial wymiennay ten komputer i teraz zalezy czy ci wtedy powiedzieli ze wsadzaja uzywke bez gwarancji albo z rozruchowa ja remontujac skrzynie mialem wypisane wszystkei wymienioen czesci na kartce co nowe co uzywane i co na ile mam gwarancji....
sprawa wygladalby inaczej jakbys mial wymiennay ten komputer i teraz zalezy czy ci wtedy powiedzieli ze wsadzaja uzywke bez gwarancji albo z rozruchowa ja remontujac skrzynie mialem wypisane wszystkei wymienioen czesci na kartce co nowe co uzywane i co na ile mam gwarancji....