[D4 11 3.0TDI ] Dlaczego włączył się wentylator ?
[D4 11 3.0TDI ] Dlaczego włączył się wentylator ?
Dziwna sytuacja,dzisiaj po powrocie z pracy,( okolo 40km trasa)
Po zgaszeniu auta ku mojemu zdziwieniu,chodził wentylator.jechalem spokojnie i na dworze dosc zimno 10°?
Dziwna sprawa i dosc dlugo chodzil,myslalem.ze sie cos zacielo i aku mi rozładuje.chodzil moze do 10min.Ale wkoncu sie wyłaczył.
Dodam.ze nie właczalem ogrzewania podczas jazdy.A i waz dolny chłodnicy byl praktycznie zimny.Nie wiem kiedy sie właczyl wentylator podczas jazdy?Ale moim zdaniem nie powinien sie włączyc???
Po zgaszeniu auta ku mojemu zdziwieniu,chodził wentylator.jechalem spokojnie i na dworze dosc zimno 10°?
Dziwna sprawa i dosc dlugo chodzil,myslalem.ze sie cos zacielo i aku mi rozładuje.chodzil moze do 10min.Ale wkoncu sie wyłaczył.
Dodam.ze nie właczalem ogrzewania podczas jazdy.A i waz dolny chłodnicy byl praktycznie zimny.Nie wiem kiedy sie właczyl wentylator podczas jazdy?Ale moim zdaniem nie powinien sie włączyc???
Ostatnio zmieniony 09 lis 2017, 20:43 przez nikoa4, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie tak ze te nowe diesle tak maja, jeśli przerwiemy procedurę dopalania dpf to wentylator potrafi jeszcze chodzić kilka minut, No chyba ze to nie była sytuacja jednorazowa tylko dzieje ci się tak cały czas wtedy trzeba sprawdzić kolejne elementy które mogą odpowiadać za to ze ten wentylator nie wyłącza się od razu
Najpierw 80 B4, pózniej A4 B5, następnie A6 C5 i w końcu A8 D3
U mnie pierwszy raz taka sytuacja,nawet latem sie nie właczal.No własnie jak poznac ze system oczyszczania PDF sie włączył??
Ja pomuslalem.ze to moze jakis system konserwacji wentylatorow sie sam uruchomił,z tego wlasnie wzgledu ze od miesiecy nie były juz uzywane (nie właczały sie)??Dzis sprawdze czy jakie błedy sa?
[ Dodano: 2017-11-09, 20:54 ]
Vcds podpiety zero błedòw.Nic chyba tak to normalne?
Ja pomuslalem.ze to moze jakis system konserwacji wentylatorow sie sam uruchomił,z tego wlasnie wzgledu ze od miesiecy nie były juz uzywane (nie właczały sie)??Dzis sprawdze czy jakie błedy sa?
[ Dodano: 2017-11-09, 20:54 ]
Vcds podpiety zero błedòw.Nic chyba tak to normalne?
Potwierdzam S8 D4 tak samo się zachowuje ale w A8 D4 4.2 tdi nigdy tego nie zauważyłem.panton pisze:zgadza się - 2...3 minuty potrafi kręcić tymi wiatrakami po zgaszeniu silnikagreg26 pisze:W 4.0 TFSI również nieraz włącza się po zgaszeniu.
życie jest za kruche i za krótkie aby na wszystkim oszczędzać.
Dzisiaj obserwowalem, 4.0 TFSI wentylatory chodzą po trasie, żeby studzić turbinyzanjac pisze:Potwierdzam S8 D4 tak samo się zachowuje ale w A8 D4 4.2 tdi nigdy tego nie zauważyłem.panton pisze:zgadza się - 2...3 minuty potrafi kręcić tymi wiatrakami po zgaszeniu silnikagreg26 pisze:W 4.0 TFSI również nieraz włącza się po zgaszeniu.