[D3 FL ] Grzana kierownica
-
- Super Klubowicz
tak jak marcin pisał grzana, jak odkręcisz poduchę (nie musisz nawet odpinać)mkbewe pisze:maciu, a do przedlifta to będzie grzana ?
Obrazek
bo pasowała by mi do nie musiałbym zmieniać poduszki
a jak z taśmą i sterownikiem ? Co muszę sprawdzić by być pewnym 100% żeby mi to działało ???
i jeszcze takie pytanko jak z obszywaniem grzanej kiery na nowo ?
będzie widać czy masz gniazdo do wtyczki do grzania - zajrzyj czy w środku są piny
(to nie żart)
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
-
- Super Klubowicz
No i dupa dzisiaj podczas montażu grzanej kiery poległem: wymieniłem moduł taśmę która obsługuje grzanie zakodowałem i nic nie grzeje (kiera sprawdzana na stole sprawna )
analizując wszystko na spokojnie doszedłem do wniosku że trzeba jeszcze wymienić instalacje wiązkę która dochodzi do modułu kiery ponieważ w moim starym module który nie obsługuje grzania jest 8 pinów plus dwa grube, a w module obsługującym grzanie pinów jest o dwa więcej i teraz pytanie czy owe piny trzeba doprowadzić do panela klimatronika żeby załączyć grzanie (w pre FL nie ma przycisku na kierownicy) czy tylko wystarczy piny zewrzeć
analizując wszystko na spokojnie doszedłem do wniosku że trzeba jeszcze wymienić instalacje wiązkę która dochodzi do modułu kiery ponieważ w moim starym module który nie obsługuje grzania jest 8 pinów plus dwa grube, a w module obsługującym grzanie pinów jest o dwa więcej i teraz pytanie czy owe piny trzeba doprowadzić do panela klimatronika żeby załączyć grzanie (w pre FL nie ma przycisku na kierownicy) czy tylko wystarczy piny zewrzeć
-
- Super Klubowicz
sterowanie to wszystko lata CANem przed i po lifcie...
fakt że w elsa moze byc blad ale rownie dobrze te piny moga byc niewykorzystane
jak bede kiedys sciagal kiere to podejrze ile tam idzie kabelków u mnie
w miedzyczasie moze ktos bedzie tam zagladal to moze ci to podejrzec
fakt że w elsa moze byc blad ale rownie dobrze te piny moga byc niewykorzystane
jak bede kiedys sciagal kiere to podejrze ile tam idzie kabelków u mnie
w miedzyczasie moze ktos bedzie tam zagladal to moze ci to podejrzec
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
-
- Super Klubowicz
Znalazłem rozpiskę pinów i wychodzi na to że piny 6,7 są dla pojazdów specjalnych,a sterowanie tak jak pisałeś idzie po CAN, to co jest nie tak wymieniłem kierownice na grzaną (sprawna sprawdzałem na stole) wymieniłem taśmę sprawdziłem piny od grzania kiery jest przejście (wtyczka piny grzania - a moduł) czyli taśm sprawna, moduł przyjmuje kodowanie grzania i tiptronica +1 i +2 w sumie 3, a kiera dalej zimna sprawdzałem na pinach nie ma napięcia załączam ją grzaniem fotela (pre Fl nie ma przycisku) jeszcze jedna sprawa sterownik przyjmuje kodowanie, ale mam błąd 01044 moduł nie poprawnie zakodowany nie wiem dlaczego przepisałem kodowanie z mojego starego jedynie co zmieniłem to dodałem +2 czyli grzanie może wywala błąd ponieważ wymieniłem manetkę tempomatu na taką z ACC, a ACC nie posiadam ??
rozpiska pinów:
rozpiska pinów:
-
- Super Klubowicz