[D2 ALL ] Po wymianie oleju skrzynia przeciąga biegi
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Po wymianie oleju skrzynia przeciąga biegi
Witam. Wymieniłem olej w skrzyni na syntetyczny po wymianie skrzynia się ślizga nie chce ruszyć z miejsca bez gazu musze mieć 4-5tys obrotów od razu śmierdzi olejem i rusza po chwili jakby musiał dostać cisnienia,przeciąga biegi.przy wysokich obrotach na wyższym biegu jedzie normalnie.następnie zmieniłem olej na dextron 2 bo dowiedziałem się ze taki wlal poprzedni właściciel ale wymiana nic nie dała dalej tak samo się zachowuje proszę o pomoc.bo juz naprawdę nie wiem co na to poradzić.
[ Dodano: 2017-12-13, 14:31 ]
Olej był wymieniany statyczne weszło około 3 litrow
[ Dodano: 2017-12-13, 14:31 ]
Olej był wymieniany statyczne weszło około 3 litrow
Sebastian
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Z 4HP po nocy schodzi prawie 7 litrów oleju. Prosta matematyka powie ile % starego oleju zostanie po podwójnej wymianie statycznej :-)
Tak by skrzynia siadła od razu po wymianie oleju to się nie spotkałem. Szczególnie, że kolega wlał tylko 3 litry. Znam takich co z wyciekiem ze skrzyni dolewali ropy by kuleć do domu a skrzynie przeżywały.
Moje 4HP po przejściu z niewiadomego oleju na syntetyk żyje doskonale.
A może problem leży w ustaleniu poziomu?
Tak by skrzynia siadła od razu po wymianie oleju to się nie spotkałem. Szczególnie, że kolega wlał tylko 3 litry. Znam takich co z wyciekiem ze skrzyni dolewali ropy by kuleć do domu a skrzynie przeżywały.
Moje 4HP po przejściu z niewiadomego oleju na syntetyk żyje doskonale.
A może problem leży w ustaleniu poziomu?
Kot też jest Quattro
-
- Forum Audi A8
Powiem tak.dwa dni była ściągnięta miska olejowa bo czekałem na uszczelkę a więc napewno nie może zlecić więcej niż zlecialo następnie założony filtr i wlewany oleju jeden na podnośnik i przełaczal biegi na odpalonym silniku co 30 sekund drugi dolewal olej .nie pierwszy raz wymieniali olej w takich autach a więc nie sądzę żeby coś źle zrobili
Sebastian
Chwila, moment. Auto stało dwa dni bez miski i w skrzyni były 3 litry oleju i tyle też nalali nowego?kawasakizx7r pisze:Powiem tak.dwa dni była ściągnięta miska olejowa bo czekałem na uszczelkę a więc napewno nie może zlecić więcej niż zlecialo następnie założony filtr i wlewany oleju jeden na podnośnik i przełaczal biegi na odpalonym silniku co 30 sekund drugi dolewal olej .nie pierwszy raz wymieniali olej w takich autach a więc nie sądzę żeby coś źle zrobili
-
- Forum Audi A8