![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 2.8PB ] Brak świateł mijania - pomocy !
-
- Forum Audi A8
[D2 95 2.8PB ] Brak świateł mijania - pomocy !
Witam jak w temacie zgasly swiatła mijania. Najpierw lewe po kilku dniach prawe. Walcze z tym od kilku dni ale poki co przegrywam
Wymieniłem pająka i nic, wymienilem przekaznik 301 i nic , wszystkie bezpieczniki ok, wiazke od przekaznikow do lampy przewalilem cala multimetrem wszystkie kable ok, wtyczki przy lampach tez ok. Co jeszcze zostalo gdzie moze byc problem ? Dodam ze lampy zwykle z zarowkami h1

Ostatnio zmieniony 24 sty 2018, 15:18 przez SiwyA8quattro, łącznie zmieniany 1 raz.
Wg mnie to raczej 387 (podwójny)SiwyA8quattro pisze:wymienilem przekaznik 301 i nic
http://chomikuj.pl/chomikos21/motoryzac ... 360345.pdf
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Tak naprawdę w tym układzie nie ma za wielu elementów, a dodatkowo piszesz, że wszystkie zostały już wymienione:
- żarówki
- przełącznik zespolony
- przekaźnik
- bezpieczniki.
Obejdź przełącznik zespolony i zobacz, czy napięcie dochodzi do żarówek... Będziesz wiedział, czy problem leży przed czy po kombajnie.
Ja jednak stawiam na przełącznik, bo pisałeś, że najpierw padła Ci jedna, a potem druga żarówka, a to właśnie w przełączniku prąd jest podawany na obie strony.
- żarówki
- przełącznik zespolony
- przekaźnik
- bezpieczniki.
Obejdź przełącznik zespolony i zobacz, czy napięcie dochodzi do żarówek... Będziesz wiedział, czy problem leży przed czy po kombajnie.
Ja jednak stawiam na przełącznik, bo pisałeś, że najpierw padła Ci jedna, a potem druga żarówka, a to właśnie w przełączniku prąd jest podawany na obie strony.
Wg schematów kostka stacyjki jest tam też jakoś wplątana. Sprawdź, może będzie tak jak w tym temacie https://www.a8team.pl/d2-99-brak-kierun ... 396,15.htm
Four rings to rule them all
-
- Forum Audi A8
Nie stawiam na przelącznik bo na nowym jest to samo. W starym nie widac zadnych uszkodzen wyczyscilem go i podmienilem jeszcze raz dalej to samo. Podalem + na lampy raz lewa raz prawa z pozycji przekaznika i lampy swieca czyli tak jak pisalem wyzej wiazka od przekaznika do lampy jest git. Problem tkwi miedzy wlacznikiem a przekaznikiem ( tak mi sie wydaje). Kolejne anomalia jakie zauwazylem to to ze jak mam postojowki przeciwmgielne swieca gdy zapale mijania przeciwmgielne gasna (przycisk rowniez gasnie)
-
- Super Klubowicz
Panowie, podepne się podobny problem. Światła działały ok, po czym przełożyłem je do drugiego samochodu i pojawiły się problemy. Odrazu po przełożeniu zgasła jedna lampa. Po czasie zgasła druga. Czasem się ta druga zapali mryga i zgaśnie. Żarówki sprawdzone i są ok. Prąd nie dochodzi do lamp, błąd na fisie jest. Gdzie szukać ?