[S8 D2 98 LPG ] TIP- Samochód rusza dopiero po chwili
[S8 D2 98 LPG ] TIP- Samochód rusza dopiero po chwili
Witam wszystkich, mam problem ze skrzynią a mianowicie gdy samochód jest rozgrzany rusza dopiero po chwili. Zimny wszysko ok, jak już jedzie wszystko działa poprawnie ale wyskakuje tryb awaryjny
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 15:07 przez artek, łącznie zmieniany 2 razy.
tomek_m,
popieram , u mnie jak wymieniali skrzynie i wlewali olej to jak było za mało oleju to koła zaczęły się kręcić z opóźnieniem ( na podnośniku ) , jak wyrównali poziom oleju to było już oki i normalnie koła zaczęły się obracać po puszczeniu hamulca .
artek A nie masz czasem wycieku ze skrzyni ??
popieram , u mnie jak wymieniali skrzynie i wlewali olej to jak było za mało oleju to koła zaczęły się kręcić z opóźnieniem ( na podnośniku ) , jak wyrównali poziom oleju to było już oki i normalnie koła zaczęły się obracać po puszczeniu hamulca .
artek A nie masz czasem wycieku ze skrzyni ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
jeśli dopuścił do jazdy z tak niskim poziomem oleju w ASB to już moze zacząć szukać drugiej, momentalnie wyciera się w takiej sytuacji tulejka kosza, jednak jest to na tyle wredna usterka, że da znać o sobie za jakiś czas (niezbyt długi czas ;-) )
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
samochód stał 3 miesiące bo był walnięty silnik, wcześniej wszystko ze skrzynią było dobrze, wczoraj odebrałem od mechanika i zobaczyłem że musi chwile się zastanowić zamim ruszy. Przejechane tak może 2 kilometry, jutro kupię olej i zrobię wymiane, zobaczymy jak będzie po wymianie
[ Dodano: 2010-12-18, 22:25 ]
filtr wymieniony wszystko dobrze działa, ale następna usterka( kontrolka ciśnienia oleju silnika)
[ Dodano: 2010-12-18, 22:25 ]
filtr wymieniony wszystko dobrze działa, ale następna usterka( kontrolka ciśnienia oleju silnika)