to był test na to czy się nie zalągł obcy własnym żródłem zasilania?adrian949 pisze:Jak aku odepnę to gasną

podswietlenie bierze się z pompki centralnego ale ona jednak ma zasilanie przez bezpieczniki
wiec chyba nie wypiales wszystlkich....
![]() |
![]() |
to był test na to czy się nie zalągł obcy własnym żródłem zasilania?adrian949 pisze:Jak aku odepnę to gasną
Nie wiesz który to przekaźnik podtrzymując?VAGowner pisze:I gaśnie:adrian949 pisze:podświetlanie guzików i klamek zapala się po przekreceniu zapłonu, nie po otwarciu. Sprawdzałem w drugiej audi
1) po otwarciu i zamknięciu drzwi kierowcy;
2) po sygnale zamknięcia ze sterownika centralnego zamka;
3) po określonym czasie z przekaźnika podtrzymującego.
w ostatnich rocznikach C4 też nie było już tego przekaźnika tylko sterowała tym pompka centralaVAGowner pisze:W A8 jeszcze nie zgłębiałem tematu, ale w A6 C4 był on umiejscowiony za plastikową pokrywą obok lewej nogi kierowcy.adrian949 pisze:Nie wiesz który to przekaźnik podtrzymując?
To albo jest uwalony albo dostaje za mało prądu.adrian949 pisze:Po włączeniu świateł jęczy przekaźnik 389
Z bezpiecznika idą kable do manetki a dalej na wycieraczki, sprawdź kable pod komuną kierownicy, ostatnio ktoś też miał podobny problem na forum i właśnie tam zrobiło się jakieś zwarcie.adrian949 pisze:Bezpiecznik dobry prąd na nim jest, inny silniczek zakładałem i też nie działają.