![]() |
![]() |
[D3 02 4.2MPI/LPG ] problem z radiem
[D3 02 4.2MPI/LPG ] problem z radiem
Witam.Od jakiegoś czasu rozładowuje mi się akumulator i postanowiłem zobaczyć które urządzenie pobiera prąd i okazało się że to radio .W trybie uśpienia przez 1 sekundę pobiera około 0.5 a potem przez 2 sekundy nic i znowu 0.5 A i tak w kółko .Wymieniłem radio i było przez tydzień ok a teraz znowu to samo,miał ktoś taki przypadek lub morze mnie nakierować na podobny temat.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Pobór zależy od tego w zależności co nie usypia. Jak izolowałeś problem, że doszedłeś, że to tylko moduł radia ? Całe infotainment działa w pętli. Pętliłes urządzenia po kolei, czy jak ? Druga sprawa jak to mierzysz ? Trzy - reszta modułów infotainment, poza modułem radia, który zmieniałeś jest fabryczna ?
Black Cars Matters
Moduł zarządzania energią został już wcześniej wymieniony na ten literką C ,ale do rzeczy po kupnie nowego radia i zainstalowaniu było OK ale do czasu kiedy przekręcam stacyjkę do pozycji zapłon a następnie wyłączam i znowu impulsowo pobiera prawi 0.5 ampera.
Zacząłem więc szukać w ustawieniach radia i co się okazało że trzeba wyłączyć trafic i temat załatwiony.Poniżej link do filmu bo podobno obraz jest wart 1000 słów.
Zacząłem więc szukać w ustawieniach radia i co się okazało że trzeba wyłączyć trafic i temat załatwiony.Poniżej link do filmu bo podobno obraz jest wart 1000 słów.
- Zuch Chłopakmario1278 pisze:Zacząłem więc szukać w ustawieniach radia i co się okazało że trzeba wyłączyć trafic i temat załatwiony