![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 00 LPG ] Zapalajaca się kontrolka wody
[S8 D2 00 LPG ] Zapalajaca się kontrolka wody
Czesc,
od jakiegos czasu zapala mi sie kontrolka wody- ta czerwona. Wiem ze zapala sie z dwoch powodów- brak płynu lub zbyt goraca woda.
Sprawa ma sie jednak tak ze woda jest a temperatura jest ok. Kontrolka zapalala sie raz najakis czas..i gasla. teraz sie zapala i sie swiecieci non stop.
kiedy w audi tt mialem podobny problem. w zbiorniku znalazlem czujnik ktory byl zasniedzialy.. wyczysciulem go i problem zniknal. tutaj nie widze tego czujnika. Czy ktos mial taki problem? jak to rozwiązać?
od jakiegos czasu zapala mi sie kontrolka wody- ta czerwona. Wiem ze zapala sie z dwoch powodów- brak płynu lub zbyt goraca woda.
Sprawa ma sie jednak tak ze woda jest a temperatura jest ok. Kontrolka zapalala sie raz najakis czas..i gasla. teraz sie zapala i sie swiecieci non stop.
kiedy w audi tt mialem podobny problem. w zbiorniku znalazlem czujnik ktory byl zasniedzialy.. wyczysciulem go i problem zniknal. tutaj nie widze tego czujnika. Czy ktos mial taki problem? jak to rozwiązać?
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, 17:19 przez Limbo, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorki kolego ale w TT miałeś silnik 1.8 jak nie mniemam , tu masz prawie 3x większy silnik .
Podłącz Vaga i napisz co masz za błędy .
Podłącz Vaga i napisz co masz za błędy .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

jaka roznica jaki mialem silnik? system mierzenia temp czy ilosci cieczy prawdopodobnie podobny.
tym bardziej ze problem mialem rowniez podobny w a6 w dieslu.
sprawdziłem błedy.... i moze nie wiem jak sprawdzić.. ale mimo ze pali się kontrolka to nie wyskakuje błąd. Szukałem w silniku
tym bardziej ze problem mialem rowniez podobny w a6 w dieslu.
sprawdziłem błedy.... i moze nie wiem jak sprawdzić.. ale mimo ze pali się kontrolka to nie wyskakuje błąd. Szukałem w silniku
Ostatnio zmieniony 08 lip 2014, 14:17 przez Limbo, łącznie zmieniany 1 raz.
Majstrowanie na zasadzie prób i błędów to nie jest metoda.
Damian dobrze Ci radzi. Podepnij kompa i będziesz wiedział co jest grane.
Sprawdzisz w ten sposób widzialność czujników. Możliwe że któryś ma przekłamanie i zawyża temperaturę i wtedy będą się takie cyrki działy.
Możliwe jest też uszkodzenie na przewodzie, zwarcie.
Damian dobrze Ci radzi. Podepnij kompa i będziesz wiedział co jest grane.
Sprawdzisz w ten sposób widzialność czujników. Możliwe że któryś ma przekłamanie i zawyża temperaturę i wtedy będą się takie cyrki działy.
Możliwe jest też uszkodzenie na przewodzie, zwarcie.
Podepnij VAG-a aby sprawdzić działanie czujnika temperatury. W A4-ce też kiedyś z czujnikiem miałem problem (zawyżał wskazania). Jak nie masz VAG-a to można na klimatronicu odczytać temperaturę (poszukaj w necie o kodach klimatronika i który to będzie kanał). Czujniki temperatury masz 2 jeden do ECU drugi do wskaźników i musisz zweryfikować ich wskazanie. A może to nie czujnik tylko faktycznie łapie temperaturę - znam przypadek gdzie na pompie wody wirnik dostał luzu i czasami auto łapało temperaturę.
http://www.a8team.pl/d2-all-ukryte-funk ... ?highlightsylwekr pisze: Jak nie masz VAG-a to można na klimatronicu odczytać temperaturę (poszukaj w necie o kodach klimatronika i który to będzie kanał). Czujniki temperatury masz 2 jeden do ECU drugi do wskaźników i musisz zweryfikować ich wskazanie.
Proszę bardzo
DODANO:
Nie chodzi o błędy.Limbo pisze:tak pisałęm... podłaczyłem vag - błędów zero.
Wchodzisz w bloki i sprawdzasz temperaturę płynu chłodzącego
tu masz przykład sprawdzania widzialności temperatury przez czujniki
sprawdziłem w bloku 004 odczyty w normie. w duzym słoncu po nagrzaniu i w postoju dochodziło do 93-94 podczas normalnej pracy 90. jak zimny to zimny.
komnikat pojawia sie nawet gdy jade z rana gdzie temp siega pewnie 40 stopni chwile po odpaleniu.
jestem bardziej niz pewny ze czujnik odczytuje brak płynu chlodniczego. jakim blokiem to sprawdzic aby miec pewność??
komnikat pojawia sie nawet gdy jade z rana gdzie temp siega pewnie 40 stopni chwile po odpaleniu.
jestem bardziej niz pewny ze czujnik odczytuje brak płynu chlodniczego. jakim blokiem to sprawdzic aby miec pewność??