no ustawiasz czy ma działać w trybie przewietrzania czy grzania
nie pamietam juz gdzie to bylo w D2 bo dawno sprzedałem (tam nie miałem pilota
bo to był prefl ale był timer)
[S8 D2 00 ] Pilot do webasto
Samo przewietrzanie włączało mi się wtedy, gdy miałem uwalony czujnik temperatury cieczy w webasto. Pokazywał 125 stopni, więc komp nawet nie próbował uruchamiać grzania. Łatwe do sprawdzenia w blokach pomiarowych. Często mimo takiej sytuacji nie znajdziesz w VAGu błędu, ponieważ ta temperatura mieści się jeszcze w odpowiednim zakresie.
OK, znalazłem to w instrukcji, której PDF jest na tym forum.
Jak wciskamy na pilocie włączanie ogrzewania/wentylacji to zawsze uruchamia się ta funkcja , która była używana jako ostatnia.
Ciekawostką jest to, że jeśli przed włączeniem naciśniemy najpierw przycisk wył. to funkcja grzania wprowadzana jest w cykl grzania cogodzinnego z uwzględnieniem czasu grzania nastawionego w FIS. Czyli jeśli czas grzania jest 15 min to po zakończeniu grzania za 45 minut uruchoi się ponownie samoczynnie. Tak to zrozumiałem z instrukcji. Muszę to sprawdzić. ;-)
Jak wciskamy na pilocie włączanie ogrzewania/wentylacji to zawsze uruchamia się ta funkcja , która była używana jako ostatnia.
Ciekawostką jest to, że jeśli przed włączeniem naciśniemy najpierw przycisk wył. to funkcja grzania wprowadzana jest w cykl grzania cogodzinnego z uwzględnieniem czasu grzania nastawionego w FIS. Czyli jeśli czas grzania jest 15 min to po zakończeniu grzania za 45 minut uruchoi się ponownie samoczynnie. Tak to zrozumiałem z instrukcji. Muszę to sprawdzić. ;-)