![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Ogrzewanie tylnej szyby
[D2 FL ALL ] Ogrzewanie tylnej szyby
Witam, może któryś z kolegów miał taki problem : kiedy włączę ogrzewanie tylnej szyby to radio FM traci antenę i szumi. Co może być przyczyną? . Pozdrawiam
Odkopię. Mam tak jak autor tematu i zastanawiam się, czy to faktycznie wzmacniacz, czy coś z sama szybą. Ogrzewanie działa bardzo mizernie - trzeba długo czekać, aż cokolwiek zacznie się dziać. Jeśli jest problem np. z masą na złączu, to też może wpływać na zakłócenia.
Czy złączki od tylnej szyby są pod osłonami tylnych słupków?
danishow, ten wzmacniacz jest na lewym nadkolu? Mam tam takie cudo, które rozgałęzia sygnały do anteny w błotniku i gdzieś jeszcze... Wg elsy to się nazywa Aerial Selection Control Unit. Tylko czy jakby to była wina wzmacniacza to by radio słabiej nie odbierało? U mnie jest bardzo dobrze - nie mam problemów z odbiorem (dopóki nie włączę ogrzewania szyby), a GPS i zdalne sterowanie webasto również działają bez problemu.
Czy złączki od tylnej szyby są pod osłonami tylnych słupków?
danishow, ten wzmacniacz jest na lewym nadkolu? Mam tam takie cudo, które rozgałęzia sygnały do anteny w błotniku i gdzieś jeszcze... Wg elsy to się nazywa Aerial Selection Control Unit. Tylko czy jakby to była wina wzmacniacza to by radio słabiej nie odbierało? U mnie jest bardzo dobrze - nie mam problemów z odbiorem (dopóki nie włączę ogrzewania szyby), a GPS i zdalne sterowanie webasto również działają bez problemu.