[ Dodano: 2018-02-22, 00:10 ]
Sterownik kamery ma dwa lub nawet trzy(nie pamiętam) wejscia fakra. Tuner w sterownik a sterownik do MMI... szeregowo

![]() |
![]() |
![]() |
Tak też myślałem, to nie prościej wypiąć kabel fakra przy tunerze i podpiąć go do sterownika kamery ? I kupić krótki półmetrowy fakra tylko i podpiąć tv ze sterownikiem ? Zamiast ciągnąć kabel przez całe auto ?Tuner w sterownik a sterownik do MMI... szeregowo
terminal 30 to stały + a 31 to po zapłonie
To teraz kto się myli Panowie bo 44 to terminal 31 wg tego schematu, i mam od was 2 roznew wersje ;P raz że to + po zapłonie raz że masaPczester pisze:Pin
39 can low
40 can hi
43 plus
44 masa
47 masa do kamery
48 plus do kamery
Robiłem to kilkukrotnie, w czym leży problem? Może coś podpowiedzieć?mkbewe pisze:Jeszcze będzie 1 problem, z przeciągnięciem kabli przez tą gumowa przelotkę do klapy
to masz normalnie 1 przewód fakra żeński z obu stron.denveco pisze:Witam. A ktoś zna nr wiązki która ma być poprowadzona od wyświetlacza MMI do kamery cofania? A raczej do modułu, bo to do niego wpięta jest kamera (chyba).
fbas pod kabel jak wyżejdenveco pisze:Pytanie w imieniu znajomego. Chce on podłączyć budżetowo kamerę cofania do D3. Czy w centralnym monitorze MMI Jest jakieś wejście chinch video etc by móc wpiąć tak kamerę poprowadzona kablem do kamery którą by się zamontowano z tyłu, i czy z tym problemów nie będzie?
Z góry dzięki w imieniu swoim i znajomego.