Ulepszenie stanu skory ?
Ulepszenie stanu skory ?
Czy idzie to zrobić we własnym zakresie ? Moja 94r ma juz trochę popękaną kremową skore (nie ma tragedii, ale moze być lepiej) czy szło by to jakoś zamalować czy zapielęgnować we własnym zakresie ?
Pozdro8
Pozdro8
Nowy nabytek...
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Na jasnej skórze zawsze szybciej i bardziej widoczne będą pęknięcia.
Nic z tym nie zrobisz, musiałbyś na nowo obszywać fotele.
Często jednak pojawiają się zabrudzenia w szczelinach, przez co ów pęknięcia bardziej się uwidaczniają.
Są różne środki do pielegnacji tapicerki samochodowej (skóra, welur, alkantara etc).
Ja osobiście używam wody, mydła i miekkiej szmatki. To wystarczy, na lekkie zabrudzenia i odświeżenie tapicerki. Po każdym takim czyszczeniu fotele, boczki, kiere i gałkę od biegów "konserwuję" mleczkiem Nivea.
Nic z tym nie zrobisz, musiałbyś na nowo obszywać fotele.
Często jednak pojawiają się zabrudzenia w szczelinach, przez co ów pęknięcia bardziej się uwidaczniają.
Są różne środki do pielegnacji tapicerki samochodowej (skóra, welur, alkantara etc).
Ja osobiście używam wody, mydła i miekkiej szmatki. To wystarczy, na lekkie zabrudzenia i odświeżenie tapicerki. Po każdym takim czyszczeniu fotele, boczki, kiere i gałkę od biegów "konserwuję" mleczkiem Nivea.
Black Cars Matters
Gdzięs na forum kiedyś czytalem że jest jakaś pasta (niby do butów itd) którą się nakłada pędzelkiem albo gąbka kilka razy i ze zdjęć które były wstawione to rewelacja (nawet ktoś tam zmieniał kolor). Wielu forumowiczów zachwalało. Nie wiem ile jest w tym prawdy bo sam tego nie uzywałem. Możesz poszukać i o tym poczytać jak byś znalazł to wstaw linka.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
zdaje się że o coś takiego chodzi http://www.allegro.pl/item741743987_far ... lorow.html kiedyś czytałem na forum bmw że daje radę
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Właśnie zakupiłem 0.5l farby renoskór i zabieram sie do renowacji foteli,kiery i gałki.Wczesniej robiłem kumplom i wychodziła rewelka.Najlepiej malować wałkiem gdyz wychodzi równo i skóra sie tak nie świeci.Ponieważ zajmuję sie konserwacja skór polecam mydło do skór,które można kupić w Niemczech w sklepie z akcesorjami jeździeckimi.Kosztuje 0.5kg ,5 Euro.Po wymyciu skóry tym mydłem nie używam innych środków tj.mleczek,past i itp. swiństw,które wyświecają skóre jak "psu j..." a ponadto łapią brud.Mydło samo ją konserwuje i nadaje naturalny matowy wygląd.Pozdro.
Zobaczcie filmik http://sklep.lederzentrum.pl/zestaw-ton ... y-p-4.htmldice111 pisze:Nic z tym nie zrobisz, musiałbyś na nowo obszywać fotele.