[D3 ALL ] Dokładanie foteli z masażem i wentylacją ?
[D3 ALL ] Dokładanie foteli z masażem i wentylacją ?
Mam okazje kupić fotele poliftowe aktywne zagłówki wentylacja i masaż obecnie mam sporty grzane.
Jestem zielony jeśli chodzi o ten temat i mam kilka pytań:
-co potrzeba aby wszystko banglało jak należy fotele sterowniki pod fotelami oraz panel klimy nowy który ma CP czy cos jeszcze?
-czy jest konieczne ciągnięcie kabli itp czy wszystko idzie plug and play: kodowanie zdjęcie CP i chodzi jak powinno ?
Jeśli wymaga to dużego zachodu to odpuszczam temat i szukam dalej poliftów ale sportowych z aktywnymi zagłówkami.
Jestem zielony jeśli chodzi o ten temat i mam kilka pytań:
-co potrzeba aby wszystko banglało jak należy fotele sterowniki pod fotelami oraz panel klimy nowy który ma CP czy cos jeszcze?
-czy jest konieczne ciągnięcie kabli itp czy wszystko idzie plug and play: kodowanie zdjęcie CP i chodzi jak powinno ?
Jeśli wymaga to dużego zachodu to odpuszczam temat i szukam dalej poliftów ale sportowych z aktywnymi zagłówkami.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Do obsługi masażu nic więcej nie potrzeba prócz wymiany foteli. Moduły foteli zostawić możesz swoje by nie zrzucać CP niepotrzebnie i tylko przekodować pod masaż.
Do wentylacji potrzebujesz innego panelu klimy (przód i tył, jeśli montujesz oba), tylko przedni ma CP i przerabiać/dorobić wiązki.
Schematy elektryczne dla kierowcy/pasażera z funkcja pamięci, grzaniem oraz wentylacją:
http://www11.zippyshare.com/v/s7hBY5nd/file.html
http://www54.zippyshare.com/v/GB4ked4x/file.html
Do wentylacji potrzebujesz innego panelu klimy (przód i tył, jeśli montujesz oba), tylko przedni ma CP i przerabiać/dorobić wiązki.
Schematy elektryczne dla kierowcy/pasażera z funkcja pamięci, grzaniem oraz wentylacją:
http://www11.zippyshare.com/v/s7hBY5nd/file.html
http://www54.zippyshare.com/v/GB4ked4x/file.html
Black Cars Matters
dice111, Dzięki serdeczne za podpowiedź. Rozumiem że do wentylacji sterowniki od moich foteli sport również będą odpowiednie.
Jeszcze mam pytanko odnośnie wiązek, muszę kupić nowe wiązki czy wystarczy dorobić kilka kabli "home made" czy to będzie nowa wtyczka idąca od panelu do foteli ?
Mi tutaj nie chodzi o szczegółowe instrukcje sam raczej tego nie będę w stanie ogarnąć po za rozbiórką wnętrza auta, na elektryce kiepsko sie znam.
Co do masażu w D3 to wiem że szału nie ma, ciekawszą opcja jest wentylacja foteli która w lato robi robote
Jeszcze mam pytanko odnośnie wiązek, muszę kupić nowe wiązki czy wystarczy dorobić kilka kabli "home made" czy to będzie nowa wtyczka idąca od panelu do foteli ?
Mi tutaj nie chodzi o szczegółowe instrukcje sam raczej tego nie będę w stanie ogarnąć po za rozbiórką wnętrza auta, na elektryce kiepsko sie znam.
Nomenklatura jest moja osobista nie wiem jak one prawidłowo się nazywają. Mam na myśli zagłówki łamane które wychodziły prawdopodobnie dopiero od 2007r przy 2 lifcie, może pierdoła ale mnie to sie osobiście bardzo podobaszik pisze:Co znaczy aktywny zagłówek
Co do masażu w D3 to wiem że szału nie ma, ciekawszą opcja jest wentylacja foteli która w lato robi robote
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Pewnie tylko kable i PINy. Osobna wiązka foteli leci akurat do monitorów Alpine. Reszta leci wspólną (pomijając oczywiście grzanie, bo to podobnie jak wentylacja obsługiwanie jest z panelu (chyba, że manualny tył))
Ale najlepiej zobacz sobie na tył panelu klimy dla wentylacji i bez. Podejrzewam, że to samo, a różnica będzie w w PINach kostek do nich idących.
Z resztą - masz wyżej schematy to se skukaj, wentylacji nie ma,, nie dokładam i nie zamierzam, więc się w to nigdy nie zagłębiałem.
Masaż to chyba tylko z nazwy, ale pewnie działa na dupeczki, więc kolejne +10 do lansu na wiosce*
* - a no i obowiązkowo bananowe skóry
PS - kazdy sterownik fotela obsługuje wszystko, reszta zalezy od kodowania.
PS2 - komfortowe zagłówki były w opcji od początku
Ale najlepiej zobacz sobie na tył panelu klimy dla wentylacji i bez. Podejrzewam, że to samo, a różnica będzie w w PINach kostek do nich idących.
Z resztą - masz wyżej schematy to se skukaj, wentylacji nie ma,, nie dokładam i nie zamierzam, więc się w to nigdy nie zagłębiałem.
Masaż to chyba tylko z nazwy, ale pewnie działa na dupeczki, więc kolejne +10 do lansu na wiosce*
* - a no i obowiązkowo bananowe skóry
PS - kazdy sterownik fotela obsługuje wszystko, reszta zalezy od kodowania.
PS2 - komfortowe zagłówki były w opcji od początku
Black Cars Matters
Wiesz ja wymieniam również ze względów wizualnych jeden fotel mam pocięty jak by ktoś miał ćwiek na dupie na jednym chyba było coś wylane, w zasadzie nie są w złym stanie moje fotele, jednak liftowe zazwyczaj są w dużo lepszym, no i jak jest okazja dołożyć wentylacje lub masaż który tylko sie tak nazywa to czemu nie szkoda że nie Mieszkasz w Polsce podjechałbym na montaż, niestety nie znam nikogo kto by ogarniał takie pierdoły.
Schematy widziałem dzięki wielkie jednak musiałbym wiele przestudiować aby to rozgryźć, a na to niestety nie mam zbytnio czasu.
[ Dodano: 2017-03-22, 15:25 ]
Schematy widziałem dzięki wielkie jednak musiałbym wiele przestudiować aby to rozgryźć, a na to niestety nie mam zbytnio czasu.
[ Dodano: 2017-03-22, 15:25 ]
heheh bananowe miałem w poprzenidj d3dice111 pisze:* - a no i obowiązkowo bananowe skóry
ojj nie byłbym taki pewny nigdy przedlita nie widziałem z takimi zagłówkami ale pewny nie jestemdice111 pisze:PS2 - komfortowe zagłówki były w opcji od początku