części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 94 4.2PB/LPG ] Nie odpala wogóle

endrius233
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: endrius233 » 19 sty 2013, 18:39

Witam sprawdź ECU może zielone od wilgoci.

jaano
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: jaano » 25 sty 2013, 14:18

ja obstawiałbym w pierwszej ko9lejnosci ten bezpiecznik przy sterowniku silnika (miałem taki przypadek na wyjeździe w Chorwacji i wcześniej pod domem) nikt nie wiedział co jest grane a z kompem nie dało się połączyć - wiec ewidentnie coś na połączeniu z kompem..
kable mówisz u dołu - ale to nie powinno mieć wpływu na kompa cghyba że zwarcie powodują.. co zaś sprowadza sie do bezpiecznika, w koncu jest ich troche..
Obrazek

Kopaczkowy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kopaczkowy » 25 mar 2018, 13:52

Buniek4200 pisze:A sprawdzałeś bezpieczniki pod maska na podszybiu od strony pasazera tam jest bezpiecznik zabezpieczający sterownik silnika i wszystkie cewki ma on wartość 20amper. Ja kiedyś miałem podobny problem w czasie jazdy zapaliła mi sie kontrolka cat auto straciło na mocy po chwili rozłączyło gaz a po paru kiloetrach zgasł jak podłączyłem vaga to zakazdym razem brak komunikaci aż doszedłem do tego że poszło zwarcie na jednym z przewodów który idzie do cewki i przez to zwarcie przepaliiło bezpiecznik który powodował brak komunikacji z silnikiem i brak iskry na każdej cewce. Sprawdz pod maską bezpieczniki.
Uratowałeś mi niedzielę Buniek. Dzięki Tobie szybko znalazłem co mi paliło ten bezpiecznik i gasiło silnik w najmniej dogodnym monecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl