Jak szybko ruszać z miejsca S8 w automacie? ?
Jak szybko ruszać z miejsca S8 w automacie? ?
Tak jakbym chciał sprawdzić czas do setki macie jakieś sposoby? hamulec lewą nogą i gaz itp? czy z tiptronica ruszacie?
- club-iguana
- Forum Audi A8
nie rozumiem czego tu nie rozumieć .. Jak najszybszy start w automacie ( tak żeby obroty byly wyższe podczas ruszania a nie od zera.
Chodziło mi o to czy robił ktoś z was tak ze wrzucacie na D lewa noga na hamulec , gaz prawą i puszczacie hamulec czy to zdaje egzamin?? czy S8 nei potrzebuje takich zabaw wystarczy D i but i idzie od razu ?. Generalnie o te wieksze obroty podczas startu mi chodzi( zeby wystrzelił a nie ruszał )
Chodziło mi o to czy robił ktoś z was tak ze wrzucacie na D lewa noga na hamulec , gaz prawą i puszczacie hamulec czy to zdaje egzamin?? czy S8 nei potrzebuje takich zabaw wystarczy D i but i idzie od razu ?. Generalnie o te wieksze obroty podczas startu mi chodzi( zeby wystrzelił a nie ruszał )
- club-iguana
- Forum Audi A8
Glinka , naprawdę nie wiesz o co chodzi ???? czy udajesz , bo moim zdaniem wszystko jest jasne
acha jeszcze jedno , mnie temat zaciekawił , jak np ten o poruszaniu się w zimowych warunkach ( tego nikt nie negatywnie nie ocenił ) - a po co koledze czas do setki - a po to np. żeby porównać dane fabryczne , albo bo taki ma grymas , zupełnie nie rozumie tych zaczepek
pozdrawiam
acha jeszcze jedno , mnie temat zaciekawił , jak np ten o poruszaniu się w zimowych warunkach ( tego nikt nie negatywnie nie ocenił ) - a po co koledze czas do setki - a po to np. żeby porównać dane fabryczne , albo bo taki ma grymas , zupełnie nie rozumie tych zaczepek
pozdrawiam
- club-iguana
- Forum Audi A8
- club-iguana
- Forum Audi A8
- club-iguana
- Forum Audi A8
ja kogos tu zaczepiam :shock: :?: to raczej ty to robisz :evil:Acht pisze:Glinka , naprawdę nie wiesz o co chodzi ???? czy udajesz , bo moim zdaniem wszystko jest jasne
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-12-20, 22:05 ]
swiete słowa pamietajmy to jest limuzyna a nie wyscigówka :mrgreen: :-Pdice111 pisze:PS - jak za jakiś czas powstanie Twój temat dotyczący awarii tipa, lub mostu - poleci od razu do zsypu
chociaz predyspozycje ma ale to jak kto woli :wpale:
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Kolego juz tu na forum był taki gość co od ojca pożyczył gablotę pod pretekstem że kupi gazety a w żeczywistości pojechał na kreskę i zrobił tak jak Ty sobie to wymyśliłeś i zaraz po wyścigach w dziale Układ napędowy i skrzynie biegów pojawiło sie pytanie co się stało :shock: nie jedzie biegi na blacie świecą się na czerwono,skrzynia w trybie awaryjnym stary mnie zabije pomocy.Posłuchaj starszego kolegi dice 111.adobedoka pisze:Chodziło mi o to czy robił ktoś z was tak ze wrzucacie na D lewa noga na hamulec , gaz prawą i puszczacie hamulec czy to zdaje egzamin??
dice111,
123mielony ale co do tego sposobu :
tak nie radził bym robić ,Możesz na obrotach z N przerzucić na D - życzę powodzenia w tego typu "zabawach"
123mielony ale co do tego sposobu :
to ja nie raz robię i robiłem w poprzednim aucie przez 3 lata i nic ze skrzynią się nie dzieje , tak że proszę nie gadaj bzdur .wrzucacie na D lewa noga na hamulec , gaz prawą i puszczacie hamulec
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.