![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] Błąd ASC ESP Coś z lampami i Hamulec
-
- Forum Audi A8
[D3 03 4.2MPI ] Błąd ASC ESP Coś z lampami i Hamulec
Witam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem audi A8 D3 z roku 2003 silnik 4.2 benzynka
niestety czasem pojawia mi sie od czasu do czasu jakiś błąd i niewiem o co chodzi....
Podczas jazdy sporadycznie zapala mi się po kolei ABS ESP błąd chyba poziomowania lamp i coś z hamulcem ręcznym elektrycznym (chyba) wtedy nie działa wogole tempomat po tym błędzie samochód zgaszę odpalę i wszystko znika i jest spokój na kilka dni... poprzedni właściciel wspominał ze wymieniał czujnik który jest na wahaczu z tyłu... niewiem czy to ma jakieś znaczenie. w miarę możliwości prosze o pomoc
dodatkowo niewiem czy to jest związane z tym ale na desce wogole nie działają mi przyciski od PDC i ESP
niestety czasem pojawia mi sie od czasu do czasu jakiś błąd i niewiem o co chodzi....
Podczas jazdy sporadycznie zapala mi się po kolei ABS ESP błąd chyba poziomowania lamp i coś z hamulcem ręcznym elektrycznym (chyba) wtedy nie działa wogole tempomat po tym błędzie samochód zgaszę odpalę i wszystko znika i jest spokój na kilka dni... poprzedni właściciel wspominał ze wymieniał czujnik który jest na wahaczu z tyłu... niewiem czy to ma jakieś znaczenie. w miarę możliwości prosze o pomoc
dodatkowo niewiem czy to jest związane z tym ale na desce wogole nie działają mi przyciski od PDC i ESP
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Trochę dziwne skoro zapalało ci na desce kontrolkę ESP to ma kompie błędy powinny być.
Dla informacji przy uszkodzonym sterowniku ABS mogą nie działać :
- Poziomowanie świateł
- Zawieszenie pracuje w trybie awaryjnym
- Kiera ciężko chodzi
- Czujniki parkowania
- Nawigacja
- Oczywiście ESP ABS
- Prędkościomierz itd...
Jeśli szwankuje sterownik ABS to poziomowanie nie działa, jeśli to nie sterownik ABS to może jest jakaś usterka w poziomowaniuKrolJulian666 pisze:le pytanie zasadnicze dlaczego zapala błąd regulacji świateł przód ?

Dla informacji przy uszkodzonym sterowniku ABS mogą nie działać :
- Poziomowanie świateł
- Zawieszenie pracuje w trybie awaryjnym
- Kiera ciężko chodzi
- Czujniki parkowania
- Nawigacja
- Oczywiście ESP ABS
- Prędkościomierz itd...
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Wlasnie wrocilem z malej wycieczki i zauważyłem ze zacina się poziomowanie xenon lewej lampy
[ Dodano: 2018-06-25, 16:55 ]
Odświeżam bo nadal nie mogę sobie poradzić komputer wskazuje ze czujnik abs tylne lewe koło wymieniony na nowy i niestety nic to nie dało
dodam ze jak jest mokro na dworze zapala się dużo częściej
[ Dodano: 2018-06-25, 16:55 ]
Odświeżam bo nadal nie mogę sobie poradzić komputer wskazuje ze czujnik abs tylne lewe koło wymieniony na nowy i niestety nic to nie dało