[D2 ALL ] Zmiana szyberdachu
[D2 ALL ] Zmiana szyberdachu
Pytanie niby proste, ale wole się upewnić. Czy mogę wymienić mój aluminiowy szyberdach na szklany? Wydaje mi się, że wystarczy odkręcić jeden i przykręcić drugi no i ten kawalek podsufitki trzeba zmienic
Ewentualnie czy duzo roboty jest z podlaczeniem solara
Ewentualnie czy duzo roboty jest z podlaczeniem solara
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 07:10 przez Mrozu76, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do solara musisz mieć całą wiązkę co idzie od niego. Ogólnie nie jest tego duzo.Mrozu76 pisze:Ewentualnie czy duzo roboty jest z podlaczeniem solara
Gdzieś tu na forum krążył link do zagranicznej strony jak podłączyć solar.
Banalna sprawa dosłownie. Musisz poszukać.
Co do szklanego dachu podejrzewam, że będziesz musiał zmienić tapicerkę do solara idzie podobna jak do w pełni zakrytego.
http://www.a8team.pl/d2-prefl-all-wylac ... t16007.htm
Tu jest link w moim poście ale trzeba się zarejestrować.
Tu jest link w moim poście ale trzeba się zarejestrować.
doczytalem, ze solar to poza wiatraczkiem do niczego sie nie przydaje, aku nie podladuje, wiec jak cos to wymiana na szybe tylko jestem swiadom tej tapicerki, ale jak juz szukac, to wlasnie takiego kompletnego zestawu, czyli szyba i tapicerka. ciekaw jeszcze jestem, czy da rade wyciagnac tapicerke po odkreceniu szybra i ja podmienic, czy trzeba rozbierac cala podsufitke
Chłopaki odgrzeję starego kotleta, mam szyberdach szklany zamontowany fabrycznie w aucie ale nie mam tej przesuwanej zasłony szybra. Ktoś ją jakoś wyjął niczym jakiś David Koperfilc bo ani śladu po zdejmowaniu podsufitki. Idzie wyjąć tą osłonę bez demontażu podsufitki? No i najważniejsze pytanie czy jest jakaś magiczna możliwość włożenia z powrotem tej osłony bez demontażu podsufitki i bez zaginania/niszczenia tej osłony?