![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Brak podświetlenia radia i ciągle chce kod
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
[D2 FL ALL ] Brak podświetlenia radia i ciągle chce kod
Nietypowa sprawa
Seta z 2001r. NaviPlus, radio gra, CD gra, TV sieje, nastaw nie gubi, ale po każdym wyłączeniu woła o kod. Druga rzecz nie działa podświetlenie/przełączanie w tryb nocny po włączeniu świateł. Podłączyłem na stole i wszystko działa. Pomyślałem że coś z przewodem SAFE i świateł no i faktycznie - brak napięcia na obu. Tradycyjnie po taniości chciałem to zrobić na krótko bez rwania kilometrów wiązki, ale po ściągnięciu boczka w nogach kierowcy zobaczyłem, że wiszą sobie luźno dwie kostki 1J0937733 i 1J0937733B (takie już typowe dla D3). Trochę tej instalacji rozplotłem i to jest fabryczne. Czyli brakuje jakiegoś sterownika/modułu. W ETKA niestety nie udało mi się tego cuda namierzyć, a schemat mam tylko dla instalacji 1 DIN. Wie ktoś czego tam brakuje? Bo może to odpowiada za tą 'awarię'.

Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Raczej od nowości. Wtyczki są dokładnie obok kosza. Długość instalacji jak ISO zasilająca, czyli gdzieś albo za navi albo obok coś było zamontowane. Też myślałem, że to może coś z jakiegoś innego radia, ale nie widziałem żeby cokolwiek w D2 na 2 DIN miało tyle złącz.
[ Dodano: 2018-06-02, 23:52 ]
Problem rozwiązany. Kolejne dwie wtyczki pasujące do nich ktoś dobrze ukrył. Brak modułu, łączą się dalej z instalacją samochodu.
[ Dodano: 2018-06-02, 23:52 ]
Problem rozwiązany. Kolejne dwie wtyczki pasujące do nich ktoś dobrze ukrył. Brak modułu, łączą się dalej z instalacją samochodu.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.