![]() |
![]() |
![]() |
[D4 11 4.2FSI ] Jak zmieniać biegi
[D4 11 4.2FSI ] Jak zmieniać biegi
Kochani. Podczas jazdy próbnej innym egzemplarzem kiedy przesunelam dźwignię zmiany biegów do tyłu, to biegi zmieniły się płynnie z P poprzez inne na D. W moim osiole muszę co bieg cofać dźwignię do tyłu. Czy ja robię coś źle? A może źle podchodzę do tematu.... pomóżcie proszę
Ostatnio zmieniony 06 cze 2018, 20:32 przez Agnieszka, łącznie zmieniany 1 raz.
To całkiem normalne w Audi, poszczególny tryb/bieg tak jakby wpada w swoją pozycję.Agnieszka pisze:W moim osiole muszę co bieg cofać dźwignię do tyłu. Czy ja robię coś źle? A może źle podchodzę do tematu.... pomóżcie proszę
Biegi zmieniamy ruchem płynnym, ważne jest by wrzucając z D na R i odwrotnie auto stało w miejscu ...powtarzam: ma stać

-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1995
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Jacek
Inna, Ważna sprawa w D4, jak masz skrzynie na D to w momencie otworzenia drzwi zmieni samoczynnie na P bez twojej ingerencji
[ Dodano: 2018-09-12, 22:52 ]

[ Dodano: 2018-09-12, 22:52 ]
Natomiast zmiana na S, odbywa się najszybciej przez trącenie lewarka skrzyni w kierunku do tyłu, i zobaczysz to na wyswietlaczu pomiedzy zegarami, ponowny powrót do D jest takim samym traceniem w tył lewarka skrzyni.Agnieszka pisze:Zrozumiałam. Dziękuję bardzo za pomoc 😉😊
życie jest za kruche i za krótkie aby na wszystkim oszczędzać.